Založ si blog

Dilema nielen slovenského voliča.

Už dávnejšie som vyslovil hypotézu o tom, že ľavicový volič je pravicovejší ako volič čo sa na pravicového iba hrá a v tomto článku sa túto moju hypotézu pokúsim dokázať. Vy mi ju môžete v diskusii potom následne vyvrátiť.

Začnime Anarcho – kapitalistami.

Anarcho – kapitalisti tvrdia, že štát je práve to zlo, najväčšie zlo aké ľudstvo vôbec postihlo, ale aj o tom sa dá viesť polemika. Prečo?

Nejaký chytrák zadefinoval, že kapitalizmus vznikol niekedy v 16. storočí (pravda, ani ja som sa tomu moc nebránil, dodnes) keď ukončil éru feudalizmu. Jednou  z jeho definícií sú súkromne vlastnené výrobné prostriedky (faktory). Iná definícia pre zmenu pojednáva o troch základných výrobných faktoroch. Práca, pôda, kapitál.

Ľudia pracujú odjakživa, Bohom (teda aspoň podľa knihy kníh) dostali právo pôdu obrábať a dokonca ju vlastniť. Vari šľachta túto pôdu nevlastnila? Ako dar dostali ľudia kapitál, ktorý nám ponúka planéta Zem a o ktorého vznik sme sa ničím, ale ničím nepričinili. Ak nepočítame tých pár šutrov, čo sem dopadlo za tie milióny rokov z neba, tak tu nie je nič čo by nebolo darovaným kapitálom od našej matičky. Takže z toho vyplýva, že kapitalizmus tu nie je len 400 – 500 rokov, ale o mnoho dlhšie, tisícročia!

Ďalším čoraz častejšie používaným termínom je, že každý človek hladí na svoj vlastný záujem a na základe neho koná. Na základe tohto vznikali ale aj národy a to do takej podoby ako ich môžeme pozorovať dnes. Ľudia v dobách dávno minulých hnaní vlastným záujmom, často záchranou vlastného života opúšťali svoje kmene, aby sa usadili v iných miestach našej planéty, vyznávajúc iné hodnoty ako pôvodný kmeň, národ, vznikla iná/nová kultúra, zmenila sa ich strava, tradície, pozmenila sa reč atď.

Nové územie, novú pôdu, novú vlasť si ale treba vybojovať a následne udržať. Toto jednotlivec nie je schopný sám zabezpečiť. Takže jednotlivec nie je schopný garantovať a ochraňovať súkromné vlastníctvo. Garantuje mu ho zbytok kmeňa, alebo národa. Podvoľuje sa zákonu, že bude súkromné vlastníctvo iného rešpektovať. Lenže toto nie je, nemôže byť zadarmo.

Štát ako ho dnes pravicovo orientovaní voliči vnímajú neexistuje. Vnímajú ho tak, že politik a byrokratický ansámbel  okolo nich je štát. Omyl. Sú to iba ľudia, ktorí hľadia na svoj vlastný záujem. Sú to kapitalisti, najväčší z najväčších. Hľadiac na svoje vlastné záujmy, na záujmy svojich korporátnych sponzorov schvaľujú zákony na ochranu súkromného vlastníctva pretože sa boja, že by o ten svoj majetok mohli prísť. Oni sa nezaujímajú o ochranu toho vášho, z toho vášho cez dane a odvody kradnú a zveľaďujú majetky vlastné.

Na stránkach slovenského ministerstva financií je veta: „Verejné financie sú vaše peniaze.

Pravicový volič sa správa k verejným financiám ako altruista, iný človek, iní ľudia. Proti tomu, že platí kapitalistom najväčším z najväčších nevystupuje, brojí síce proti tiež kapitalistovi Ficovi, ale schvaľuje konanie kapitalistu kapitalistov Mikloša. Po kapitalistoch tohto kalibru nič nepožaduje. Vystačí si s rozbitými cestami, so zničeným školstvom, rovnako tak zdravotníctvom, vedou, so zničeným poľnohospodárstvom, „zrušeným“ zákonníkom práce, s rastúcou infláciou, s obrovskou nezamestnanosťou, s nízkymi mzdami, dovozom nekvalitných produktov, rastúcim zadlžovaním atď.

Ľavicový volič na Slovensku hľadí na svoj vlastný záujem ďaleko viac. Ak už za niečo musí zaplatiť, tak za to požaduje adekvátne služby. Platíme mnoho a nedostávame nič. Tam kde nie je nič, tam budete hľadať aj kvalitu márne. Pravicový volič na Slovensku by sa mal zobudiť, uvedomiť sa a začať požadovať lepšie a kvalitnejšie služby. Len tak môžeme jedného dňa dosiahnuť, že služby kapitalistov najväčších z najväčších sa skvalitnia, že budú kopírovať vývoj a pokrok a možno raz aj zlacnejú.

To bude chcieť ale asi viac racionality. O tej nabudúce.

Politici napomáhajú nelegálnej imigrácii, porušujú zvláštnu smernicu EU!

19.06.2015

32002L0090 Úradný vestník L 328 , 05/12/2002 S. 0017 – 0018 Smernica Rady z 28. novembra 2002, ktorá definuje napomáhanie neoprávneného vstupu, tranzitu a bydlisku (2002/90/ES)

2. pilier a problém demografie

23.05.2015

Hovorím Vám, slovenskí analytici, politici a niektoré médiá mi nahnali strach po tom ako prišla Sociálna poisťovňa s novým letákom o 2. pilieri. Začínam sa báť môjho dôchodkového veku viac ako príchodu mimozemšťanov :D. Niet divu. Ako na Slovensku, tak aj vo svete sa zastaví technologický pokrok a na môj dôchodok nebude mať kto drieť. O 30 rokov nás bude menej a bude [...]

Nikdy som si nemyslel, že napíšem tento článok

15.06.2013

Viete či neviete, veríte, alebo nie, ale poznáme sa už niekoľko piatkov, tak ste si zrejme všimli, že ja byrokratov a hlavne časť z nich titulujúcich sa honorom politici príliš nemusím. Toto mám spoločné s takmer všetkými snáď len na jednu výnimku. Niektorí z vás nemusia modrých, niektorí oranžových, niektorí červených, iní bordových, či zelených. Ja [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

krija

For all we ought to have thought... Za všetko na čo myslieť sme mali... and have not thought, a nemysleli, all we ought to have said... všetko, čo sme mali povedať... and have not said, a nepovedali, all we ought to have done... všetko, čo sme mali urobiť... and have not done... a neurobili...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 1065792x
Priemerná čítanosť článkov: 4957x

Autor blogu

Odkazy