Založ si blog

S pravdou sa šetrí

Surfujete si len tak po nete, v jednej chvíli na Vás vyskočí s nejakou lžou Mikloš, inde pre istotu Matovič (pravdepodobne z nevedomosti). Ale je ich omnoho viac a nielen na Slovensku. V Miklošovom prípade som presvedčený o tom, že vie ako také zadlžovanie krajiny funguje, ale o dopadoch na životy miliárd ľudí tejto planéty asi nemá ani paru. Pánovi Matovičovi sa to v diskusii pod jeho článkom pokúšali niekoľkí diskutujúci vysvetliť. Žiaľ neviem či uspeli. Má šancu pravda aspoň u Vás?

Jak je to s pravdou?

S pravdou se šetří,

možná proto, aby zbyla

Je flekatá jak dalmatin,

je černobílá

chudák holka,

s dechem nestačí

(…)

Jak pravda vypadá,

kdo z Vás to ví?

Nikdo ji nezná,

stejně jak rychle objeví se,

rychle zmizí

doufám, že nelže

a je pořád stejně ryzí

a slzy na pavlači neroní

(…)

Já musim jít,

najdu ji sám

už jenom pro ten pocit,

že ji znám

Kabát: Kdo ví jestli

Aby ste si tú pravdu mohli vychutnať v anglickom znení so slovenskými, alebo českými titulkami, tak kliknite prosím sem.

Politici napomáhajú nelegálnej imigrácii, porušujú zvláštnu smernicu EU!

19.06.2015

32002L0090 Úradný vestník L 328 , 05/12/2002 S. 0017 – 0018 Smernica Rady z 28. novembra 2002, ktorá definuje napomáhanie neoprávneného vstupu, tranzitu a bydlisku (2002/90/ES)

2. pilier a problém demografie

23.05.2015

Hovorím Vám, slovenskí analytici, politici a niektoré médiá mi nahnali strach po tom ako prišla Sociálna poisťovňa s novým letákom o 2. pilieri. Začínam sa báť môjho dôchodkového veku viac ako príchodu mimozemšťanov :D. Niet divu. Ako na Slovensku, tak aj vo svete sa zastaví technologický pokrok a na môj dôchodok nebude mať kto drieť. O 30 rokov nás bude menej a bude [...]

Nikdy som si nemyslel, že napíšem tento článok

15.06.2013

Viete či neviete, veríte, alebo nie, ale poznáme sa už niekoľko piatkov, tak ste si zrejme všimli, že ja byrokratov a hlavne časť z nich titulujúcich sa honorom politici príliš nemusím. Toto mám spoločné s takmer všetkými snáď len na jednu výnimku. Niektorí z vás nemusia modrých, niektorí oranžových, niektorí červených, iní bordových, či zelených. Ja [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

krija

For all we ought to have thought... Za všetko na čo myslieť sme mali... and have not thought, a nemysleli, all we ought to have said... všetko, čo sme mali povedať... and have not said, a nepovedali, all we ought to have done... všetko, čo sme mali urobiť... and have not done... a neurobili...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 1065150x
Priemerná čítanosť článkov: 4954x

Autor blogu

Odkazy