Založ si blog

Myslitelia vo vláde a všade naokolo.

„Potrebujeme odvážnych mysliteľov, ktorí nepodľahnú moci a vplyvu lákavého pochlebovania a sú pripravení bojovať o ideály napriek tomu, že vyhliadka na skorý úspech je ešte veľmi malá.“

Friedrich August von Hayek

Týmto citátom sa hrdia na svojej webovej stránke www.hayek.sk myslitelia z Nadácie F. A. Hayeka. Otázkou môže byť, že či títo páni sú myslitelia, ale ja ich v tom  nechám a nakoniec to či sú, môže hodnotiť každý z Vás. Podľahli ale moci, ak nie tej vládnej, tak moci oligarchov určite. Pochlebujú bez bázne a hany, každému kto má čo i len o jedno Euro viac ako oni.

Čo to si povedzme o prvých troch, ktorí neodolali.

Ján Oravec

Bol členom kolégia Ivana Mikloša – ministra financií SR. Jeho zásluhou sa podarilo zaviesť myšlienku rovnej dane. Pracoval na Ministerstve hospodárstva SR ako generálny riaditeľ sekcie stratégie, legislatívy a podpory podnikania. Bol lídrom kandidátskej listiny za stranu SaS vo voľbách do Europarlamentu v roku 2009.

Napísal knihu Príbeh zavedenia osobných dôchodkových účtov na Slovensku.

„Doteraz som vytrvalo odmietal ponuky všetkých politických strán. Ponuka vznikajúcej pravicovej liberálnej strany SaS je však odlišná a rozhodol som sa ju akceptovať.“

Nezabudnuteľným sa stal jeho výrok:

„Ľavičiari sú teda o extrémnej nezodpovednosti, krátkozrakosti a podpore parazitizmu.“

Ale však to si ešte nižšie objasníme.

Ivan Švejna

Podpredseda strany Most-Híd. Dokonca v roku 2005 založil aj politickú stranu s názvom Hnutie Vpred. Dnes pracuje ako Štátny tajomník na Ministerstve dopravy, pôšt a telekomunikácií. Ľ. Kaník zostavil v roku 2002 tím „odborníkov“ na vypracovanie dôchodkovej reformy. Tím viedol Ivan Švejna.

Martin Chren

Vo voľbách kandidoval za stranu SaS. Na základe prednostných hlasov ho prevalcovali všetci Obyčajní ľudia. Dnes pracuje ako Štátny tajomník na Ministerstve Hospodárstva. Spolu s Ivanom Švejnom napísali knihu o dôchodkovej reforme s názvom Dôchodková reforma po slovensky, v ktorej aspoň naznačili, že dôchodková reforma v tej podobe ako ju uviedli bude mať horšie dopady na slovenských občanov ako nebankové subjekty na čele s BMG. Pobavil ma ale záver ich knihy, z ktorého citujem:

„A občanom nezostáva nič iné, len dúfať, že pri reforme reformy, ktorej sa žiadna budúca vláda nevyhne, budeme mať väčšie šťastie na jej architektov.“

Čo sa aj dalo čakať, keď prakticky okopírovali model dôchodkovej reformy, ktorý v rokoch 2000/01 vypracovala SDĽ na čele s Ex – Ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Petrom Magvašim. Dá sa povedať, že iba vymenili účty spravované Sociálnou poisťovňou, za účty spravované súkromnými DSS-kami.

Keď sa pred časom nechal počuť nagelovaný ex – minister financií J. Počiatek, že náš daňový systém je iba do dobrého počasia, tak vtedy sa do neho okrem iných „oprel“ aj Martin Chren. V predmetnom rozhovore tvrdil, že náš daňový systém je nastavený dobre. Jeho náčelník vypočítal, že Ficova vláda mala vo svojom volebnom období k dispozícii o 150 mld. Sk viac ako vláda Dzurindova. Že tým jasne potvrdil iba jednu jedinú vec to si už neuvedomil a má šťastie, že si ju neuvedomuje väčšina občanov Slovenskej republiky. Čo to som už naznačil v mojom predchádzajúcom článku, kde som uviedol dane z príjmu pred privatizáciou SPP. Dnes má táto spoločnosť dvojnásobné zisky

SPP1

(počas krízy a klesajúcej spotreby?) oproti tým spred privatizácie, ale na dani z príjmu odvádzajú sotvakedy ledva polovicu!

SPP12

Daňová reforma bola iba o tom, ako navýšiť príjmy a bohatým korporáciám dávať daňové prázdniny, ako presadiť nepriamu daň, zdaňovaním spotreby radových občanov. Potom keď príde búrka, lejak…nárast nezamestnanosti a tým výpadok štátneho rozpočtu na strane príjmov, čo potvrdil aj vládny „šesťlístok“, tak mal pravdu asi naozaj nagelovaný ex – minister. Apropo tých 150 mld. Sk! Utešene rástli tie príjmy štátu za vlády „Malého veľkého muža“. Vypočítate si sami; o koľko to potreboval na riadenie štátu viac ako Vladimír Mečiar?

Na to máme tiež jeden schizofrenický citát od Jána Oravca, na otázku redaktora denníka SME Karola Sudora Smerujete k tomu, že bohatí príliš dotujú chudobných? odpovedal:

„Áno. Pokiaľ nedôjde k zmenám, o akých som hovoril, demokratické politické systémy doslova ohrozia vlastnú existenciu, lebo zlikvidujú svoju ekonomickú podstatu.“

Ján Oravec: Ľavičiari sú podporovatelia parazitizmu

Dnes, v čase krízy, ktorá bola vyvolaná vlnou DEregulácií (pozor nie regulácií), kde štát vycúval zo všetkých sfér, ktoré predstavovali hodnoty vybudované ľuďmi pre ľudí je snáď už každému kto má aspoň internet jasné, že kto tu je parazit!!! Ale zaujímalo by ma, že prečo títo traja „myslitelia“ (prezident, predseda, riaditeľ) opúšťajú svoju stranu barikády a to spôsobom zhodným s tým ako potkany opúšťali Titanic??? No nič, nemôžeme končiť tak smutne:

„Generál měl na trati svůj inspekční vlak a požádal pány, aby ho šli doprovodit do jeho spacího vagónu.

Velitel nádraží si vzdychl. Generál si nevzpomněl, že má platit za biftek a láhev vína. Musí to zas zaplatit sám. Takových návštěv je denně několik. Už na to praskly dva vozy se senem, které dal zatáhnout na slepou kolej a které prodal firmě Löwenstein, vojenským dodavatelům sena, jako se prodává žito nastojatě. Erár zas ty dva vagóny od nich koupil, ale on je tam nechal pro jistotu dál stát. Snad je bude muset zas jednou odprodat firmě Löwenstein.

Zato však všechny vojenské inspekce projíždějící touto hlavní stanicí v Pešti říkaly, že se tam u velitele nádraží dobře pije a jí.“

Z: Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války

Politici napomáhajú nelegálnej imigrácii, porušujú zvláštnu smernicu EU!

19.06.2015

32002L0090 Úradný vestník L 328 , 05/12/2002 S. 0017 – 0018 Smernica Rady z 28. novembra 2002, ktorá definuje napomáhanie neoprávneného vstupu, tranzitu a bydlisku (2002/90/ES)

2. pilier a problém demografie

23.05.2015

Hovorím Vám, slovenskí analytici, politici a niektoré médiá mi nahnali strach po tom ako prišla Sociálna poisťovňa s novým letákom o 2. pilieri. Začínam sa báť môjho dôchodkového veku viac ako príchodu mimozemšťanov :D. Niet divu. Ako na Slovensku, tak aj vo svete sa zastaví technologický pokrok a na môj dôchodok nebude mať kto drieť. O 30 rokov nás bude menej a bude [...]

Nikdy som si nemyslel, že napíšem tento článok

15.06.2013

Viete či neviete, veríte, alebo nie, ale poznáme sa už niekoľko piatkov, tak ste si zrejme všimli, že ja byrokratov a hlavne časť z nich titulujúcich sa honorom politici príliš nemusím. Toto mám spoločné s takmer všetkými snáď len na jednu výnimku. Niektorí z vás nemusia modrých, niektorí oranžových, niektorí červených, iní bordových, či zelených. Ja [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

krija

For all we ought to have thought... Za všetko na čo myslieť sme mali... and have not thought, a nemysleli, all we ought to have said... všetko, čo sme mali povedať... and have not said, a nepovedali, all we ought to have done... všetko, čo sme mali urobiť... and have not done... a neurobili...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 1065977x
Priemerná čítanosť článkov: 4958x

Autor blogu

Odkazy