Založ si blog

„Celý svet“ videl, že Fico rozbil Radičovú okrem…

Čitateľov denníka SME.

duel_x

Nebudem pobehovať okolo horúcej kaše, ja na rovinu poviem aj niečo iné. Radičová sa rozbila sama. Fico jej iba trochu pomohol a zarazilo ma, že ju dokonca ešte šetril. 1. polovicu relácie O 5 minút 12 vysielanú v ostatnú nedeľu nebudem komentovať. Tam je to pre celé SDKÚ a jej vraj líderku totálny knock out. V otázke slovenskej ekonomiky vo vodách hospodárskej krízy to už bolo o niečo lepšie, ale stále na uterák. Vraj oni, vraj pravica nezadlžuje. Tých 8 rokov vlády St. Nicolausa Mirindu  kde saldo štátneho rozpočtu predstavovalo úhrnne viac ako 330 miliárd SKK za uvedené obdobie hovorí jasnou rečou a samé za seba. Kto to zaplatí? Predsa vy milí moji priatelia a spoluobčania. Ekonóm menom Keynes, ktorého z tohto modelu financovania potrieb štátu obviňujú všetci na slovo vzatí vraj ekonómovia tvrdil, že dlhy, ktoré vláda vytvorí počas recesie sa musia splácať počas konjunktúry. Za vlády St. Nicolausa Mirindu žiadna kríza nebola, mal splácať. Nesplácal, zadlžoval ďalej a keď došlo na splatnosť našich dlhopisov tak predal SPP a zvýšil dane.

Radičová spomínala niečo o rekordnej nezamestnanosti. Tak si kliknite na ten rekord:

Voľby boli v 9/1998 a nezamestnanosť za Mečiara 13,8%, rok 1999, 2000, 2001 a zaujímavý je aj rok 2002. Potom tam mávala nejakým 11% nárastom počtu zamestnancov vo verejnej správe. Ani jedným slovom, ale nezmienila povedzme toto. Počas Veľkej depresie, ktorú v USA v roku 1929 vyvolala a následne prehlbovala súkromne vlastnená centrálna banka FED zamestnával štát 60% všetkých nezamestnaných. Dobre, toto možno nevedela. Ale musela vedieť, že ako na Slovensku stúpa kriminalita a to sa pre cigáňov ešte ani nezačala zemiaková sezóna. Vy čo budete voliť SDKÚ sa spýtajte vašej líderky, že koľko bánk bolo vykradnutých od začiatku krízy! Spýtajte sa vašej líderky, že či má tento stav stúpajúci trend! Spýtajte sa vašej líderky, že koľko bankomatov bolo od 1.1. 2010 „vytrhnutých zo steny“. Spýtajte sa vašej líderky, že koľko lúpežných prepadnutí má na svedomí naša SOS (Tak ich nazval Sulík vo svojom predvolebnom programe. Páni, niekto ani nevie správne pomenovať problém, tak ako ho môže vôbec riešiť???) minorita od 1.1. 2010. A mohol by som pokračovať. Neschvaľujem to. Je to nesystémové riešenie. Ľudia začínajú byť ale zúfalí a raz môže ísť aj o náš majetok. Pani Radičová si možno myslí, že nám stačia šmírácke kamery na každom kroku, ale zlodeja tá kamera nezatkne. Policajtov je na Slovensku už viac ako za komančov v celom Československu. Keď tu niektorí tvrdia, že tu máme policajný štát tak nie su ďaleko od pravdy. A tá buzerácia bude iba stúpať, nie klesať. Ale riešenie Radičová ani Fico nemá.

Dojala ma, ale veta pani Radičovej, citujem:

„Som sociologička, viem, ako občania vnímajú ktorú tému a ako dominantnú vnímajú nezamestnanosť.“

K nezamestnanosti som sa už vyjadril. Môžem ešte na tomto mieste doplniť, že súdruh Lajos Koník administratívne znížil nezamestnanosť v roku 2003, teda žiadny reálny pokles. Potrebovali sme byť pekní pred vstupom do EÚ, upraviť štatistiky. To sú také, ktorými sa oháňala aj pani Radičová. A takíto idú nadávať na Grécko?! Máte krátku pamäť, alebo ste schizofrenici? Ale pozrime sa aj na to, čo je Iveta Radičová za sociologičku. Nechám za seba „hovoriť“ 30 000 invalidov a Romana F. Michelka:

„Ak som už pri výpočte vašich zvrhlostí, nemôžem opomenúť odobratie invalidným dôchodkov, invalidným dôchodcom. (…) (Vtedajšia) Opozícia, okrem toho, že kričala a robila všetko preto, aby tento zákon neprešiel, dala ho na Ústavný súd. Veľmi dobre si pamätám na televíznu diskusiu,(tuším to bolo Sito),  v  ktorej Iveta Radičová, už ako ministerka sociálnych  vecí druhej Dzurindovej vlády, obhajovala  Kaníkov paškvil. Tejto diskusie sa   zúčastnili  aj predstavitelia invalidných dôchodcov, ktorí v nej predkladali svedectvá o ľuďoch, čo po prijatí tohto zákona neuniesli svoju ťažkú životnú situáciu a skončili tragicky.

Navyše sa   tak   stalo tesne pred vyhlásením Ústavného súdu, ktorý konštatoval, že tento zákon je protiústavný, o čom v tom čase už vedeli všetci zainteresovaný (invalidní dôchodcovia aj ministerka Radičová).  Reakcia Ivety Radičovej (ktorá náhle vypadla z roly súcitnej a chápajúcej ženy- ministerky) bola šokujúca . Aj keď so značným sebazaprením akceptovala, že zákon asi bude protiústavný, pri zmienke o tom, že by štát mal vyplatiť protiústavne odobraté dôchodky, za celý čas čo platil, ju priviedol takmer do amoku a začala   veľmi   zmätene   hovoriť , že v akom časovom rozmedzí  sa majú spätne platiť pochybenia  vlád, že by šlo  o nepredstaviteľné mrhanie prostriedkami daňových poplatníkov.“

Nie je tu priestor a po pravde ani chuť vypisovať vám tu všetky hnojariny minulej vlády, ale vedzte, že na Slovensku ešte žijú ľudia, ktorým pamäť slúži, ktorí nezabúdajú, ktorí sa nedajú kúpiť na sladké reči luhárov a zlodejov a ktorí neodpúšťajú a nevolia vás znova (1. Slovo zvýraznenej časti prosím nevytrhávať z kontextu!) keď ste ich už x krát oklamali a podviedli!

Politici napomáhajú nelegálnej imigrácii, porušujú zvláštnu smernicu EU!

19.06.2015

32002L0090 Úradný vestník L 328 , 05/12/2002 S. 0017 – 0018 Smernica Rady z 28. novembra 2002, ktorá definuje napomáhanie neoprávneného vstupu, tranzitu a bydlisku (2002/90/ES)

2. pilier a problém demografie

23.05.2015

Hovorím Vám, slovenskí analytici, politici a niektoré médiá mi nahnali strach po tom ako prišla Sociálna poisťovňa s novým letákom o 2. pilieri. Začínam sa báť môjho dôchodkového veku viac ako príchodu mimozemšťanov :D. Niet divu. Ako na Slovensku, tak aj vo svete sa zastaví technologický pokrok a na môj dôchodok nebude mať kto drieť. O 30 rokov nás bude menej a bude [...]

Nikdy som si nemyslel, že napíšem tento článok

15.06.2013

Viete či neviete, veríte, alebo nie, ale poznáme sa už niekoľko piatkov, tak ste si zrejme všimli, že ja byrokratov a hlavne časť z nich titulujúcich sa honorom politici príliš nemusím. Toto mám spoločné s takmer všetkými snáď len na jednu výnimku. Niektorí z vás nemusia modrých, niektorí oranžových, niektorí červených, iní bordových, či zelených. Ja [...]

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

krija

For all we ought to have thought... Za všetko na čo myslieť sme mali... and have not thought, a nemysleli, all we ought to have said... všetko, čo sme mali povedať... and have not said, a nepovedali, all we ought to have done... všetko, čo sme mali urobiť... and have not done... a neurobili...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 1065593x
Priemerná čítanosť článkov: 4956x

Autor blogu

Odkazy