Založ si blog

Ako sa kradlo za Dzurindu a Mikloša, tak sa na Slovensku ešte nekradlo!!!

Poznámka: Toto bola pôvodne moja reakcia na jeden z článkov (video) na web stránke www.dolezite.sk , čím ich zároveň týmto aj propagujem. Lenže administrátor tohto webu je pravicovo orientovaný a článok nezverejnil. Nezazlievam mu to, je to jeho právo. Zároveň je to reakcia na stránky prevádzkované Slovenským Divadielkom Končiacim Úpadkom – DoSvidania s názvami ako:

UKRADLI
ZADĹŽILI
OKLAMALI

Už tu bola jedna reakcia vo forme článku na diskusiu pod článkom respektíve videom s príznačným názvom Ukradli nám Slovensko? Toto bude teda druhá, ale trocha z iného súdka. Mala by to byť malá upútavka na jeden môj väčší projekt (ktorý žiaľ už nebude asi prepracovaný resp. doplnený práve z nižšie spomínaného nedostatku času) pod pracovným názvom Showdown In Little Tokio – Zúčtovanie v Malom Tokiu. Z nedostatku času a práci na dôležitejších projektoch sa vyjadrím zatiaľ iba v bodoch, ku ktorým pridám nejaký ten komentár. To zúčtovanie sa týka v prevažnej väčšine oboch vlád Mikuláša Dzurindu a vrhnutie trochu iného svetla na jeho sofistikované rabovačky, vraj reformy!

Ako sa kradlo za Dzurindu a Mikloša, tak sa na Slovensku ešte nekradlo!!!

Na úvod: V predmetnom videu sa spomínajú komunisti a ich vyvlastňovacie akcie. Nechcem a nebudem tu obhajovať túto nekalú proti občanom založenú činnosť, ale zoštátňovať začal už Edvard Beneš v roku 1945. Vyvlastňoval majetky po Židoch, po sudetských Nemcoch, Maďaroch…Dokonca aj jeho predchodca na poste prezidenta ČSR Tomáš Garique Masaryk vyvlastňoval už v rokoch 1919/1920 (tzv. záborový zákon). Teda vyvlastňovanie nie je doménou iba komunistov.

To by úvodom snáď aj stačilo.

Mečiarova privatizácia a účtovná hodnota.

Spomínalo sa 109 mld. korún v účtovnej hodnote a majetok predaný za 31 mld. korún. V predmetnom videu sa žiaľ nespomína fakt, a to ten, že akým spôsobom bola prevádzaná privatizácia v tomto období. Prečo nespomenú pri privatizácii takého Slovnaftu, alebo Nafty Gbely, že privatizujúci sa zaviazali investovať peniaze do modernizácie privatizovaného majetku? Za vlády Vladimíra Mečiara sa začal Slovnaft modernizovať a to do takej podoby, že sa z neho stala rafinéria patriaca medzi tri najmodernejšie v Európe. V Nafte Gbely sa začali budovať nové zásobníky plynu… Alebo prečo nespomenú fakt, že aj Slovnaft sprivatizovali zamestnanci tejto firmy na čele s Hatinom? Prečo nespomenú, že firmu Slovnaft potopila práve nastupujúca Dzurindova vláda, ktorá zakázala poskytnúť firme preklenovací úver u každej v tom čase štátnej banke. Obe tieto spoločnosti po konci Mečiarovej vlády v roku 1998 Dzurinda prakticky zoštátnil a pri reprivatizácii umožnil sa nabaliť Maďarom (Slovnaft) a J&T (Nafta). Dzurinda bol tak arogantný, že zoštátnil aj VSŽ, ktorá bola sprivatizovaná ešte v dobe ministra pre privatizáciu Ivana Mikloša v roku 1991 počas takzvanej 1. Vlny kupónovej privatizácie. Za Mečiara bola už iba doprivatizovaná cca 32% časť. Pri opakovanej privatizácii sa nabalila pre zmenu Penta. Tá sa vyfarbila aj pri privatizácii Slovenskej poisťovne (Penta = Borci z karavanu).

Ale vráťme sa na začiatok.

Do roku 1989/1990. Na zasadnutie strany VPN prichádza vtedy v tom čase mladý cucák s menom Eugen Jurzyca. Reč padla na privatizáciu. Náš v tom čase mladý Eugen poradil starým komunistickým kádrom v tejto strane privatizovať štátny majetok za 1, slovom jednu korunu (vtedy Kčs). Starci ho vysmiali, ale neskôr sa riadili takmer do bodky jeho radou. Viete do ktorej strany pred nedávnom vstúpil tento expert? Áno, nemýlite sa, do SDKÚ-DS. Prišli na rad tie spomínané tzv. holandské dražby. Tie v plnom rozsahu zrežíroval opäť kto iný, Ivan Mikloš. Ak niekoho zaujíma bližšie toto obdobie, tak nech klikne na nasledovný link: Kto je vlastne zodpovedný? A za čo?

Takže sľúbené dve Dzurindove vlády.

Už som to tu v jednom článku spomínal, slávny výrok malého bicyklistu zo Spiša: „Kopete do otvorených dverí, my sme proti privatizácii strategických podnikov.“ Takto pred voľbami v roku 1998 oklamal prakticky celý národ. Národ odignoroval referendum o strategických podnikoch, Dzurindovci k tomu dokonca vyzývali voličov. Následne v roku 1999 zrušil zákon 192/1995, ktorý ochraňoval strategické podniky. Tým sa to začalo.

SPP

–          Predražený poradca, tender vyhral ten s najvyššou cenou za poskytované služby. Druhý v poradí by radil za cca 13 000 000 USD lacnejšie. A takíto potom majú tú drzosť kritizovať tender na mýto v podaní zlodeja FICA?!

–          V roku 2006 došlo k prehodnocovaniu majetku v tejto firme. Účtovná hodnota majetku bola navýšená o takmer 125 mld. Skk. Vyvstáva otázka, prečo sa tak nestalo už pred privatizáciou? Mohli sme dostať viac. Prvotná odhadovaná účtovná cena za 49% podiel tomu zodpovedá (185 mld. Skk). Dostali sme 127 mld. Skk no a k tomu tú kurzovú stratu ala – opäť Ivan Mikloš, ktorý ju pre týždenník Trend aj priznal, síce nie vo výške 7 mld. Skk, ale iba 4 mld.

–          SPP predal do zahraničia plyn o 60 mld. Skk lacnejšie ako to robil český partner.

Slovenské elektrárne

–          Účtovná hodnota podľa analýzy Júliusa Bindera bola odhadnutá vo výške 480 mld. Skk za všetky slovenské elektrárne.

–          Za 66% podiel sme inkasovali chabých 30 mld. Skk

–          30 ročným prenájmom VD Gabčíkovo prichádza Slovensko o cca 30 mld. Skk, čiže 1 mld. korún ročne. Pre tých čo majú s matematikou problém: Za 66% SE sme dostali 0 korún!

–          Omyl s 1 slovom jednou 1 000 korunovou akciou nás stál možnosť akokoľvek ovplyvniť riadenie, chod ba čo viac kontrolu nad touto spoločnosťou.

Banky

–          Zaujímavá kapitola…

–          Ozdravenie bankového sektora, ktorého takmer krach má taktiež na zodpovednosti hlavne a práve 1. Dzurindova vláda nás stálo 128 mld. Skk.

–          Vám sú známe moje články: Ak sa dnes správate trhovo, zajtra…Addendum

–          Za sprivatizované banky sme inkasovali necelých 58 mld. Skk.

–          Na ilustráciu: Za ozdravenie IRB sme zaplatili 13 mld. Skk. Inkasovali sme 700 miliónov Skk.

–          Pamätáte sa ešte na nedávnu správu o korupcii pri privatizácii týchto bánk?

Daňová reforma

–          Nebudem to tu celé rozpisovať. Každý z Vás má možnosť overiť si moje nasledovné riadky na stránkach daňového úradu. Mnohokrát som sa stretol na nasledovné riadky s reakciou z pravicového tábora, že za to môže rast miezd. Tí z Vás, ktorí nemajú IQ hojdacieho koňa sa môžu zamyslieť nad vývojom DPH od vzniku samostatnej SR!

dph

Sadzby zodpovedajú tomu, že výber na tejto dani sa nominálne za Dzurindu takmer strojnásobil! Z Mečiarových 55 miliárd korún na Dzurindových vyše 137 miliárd.

–          O spotrebných daniach sa nebudem rozpisovať. Keď posedávala na ministerstve financií naša komunistka Brigita hrajúca sa na kapitalistku bola spotrebná daň na pohonné hmoty zvýšená trikrát. Do jej kresla zasadol v roku 2002 zlodej Ivan Mikloš, ktorý jej rekord v istom spôsobe prekonal. Túto spotrebnú daň zvýšil taktiež trikrát, ale stihol to do roku 2003. Raz ju dokonca zvýšil preto, lebo vo svojej nadutosti nebol ani schopný priznať, že pri návrhu štátneho rozpočtu sa parádne sekol. Holt, 1+1 robí niekedy problém aj takým samozvaným esám ako je náš Ivan. Že toto všetko sa podpísalo aj na raste cien, to ani nebudem spomínať. Inflácia úhrnne takmer 56% v priebehu 8 rokov hovorí sama za seba.

Dôchodková reforma

Moja obľúbená. Že táto reforma nič nerieši, je snáď už každému kto sa o túto problematiku zaujíma, viac než jasné. Mnohí si už všimli ako im klesli poplatky za správu dôchodkových fondov. V čase pred Ficovou úpravou si DSS-ky mesačne rozdelili 50 000 000 Skk. V roku 2030 by to už bolo ale 350 000 000 Skk mesačne a to prosím pekne, bez zahrnutia inflácie respektíve rastu miezd. Koľko by to hodilo DSS-kám ročne to si už snáď zvládnete vypočítať aj sami.

Že v Sociálnej poisťovni sa každoročne vytvára schodok (deficit) okolo 30 miliárd Skk, ktorý sa bude v roku 2030 pohybovať na úrovni 60-80 miliárd Skk to Dzurindovcov absolútne nezaujíma.

Tých Dzurindových káuz je ďaleko viac a ide prakticky už o niečo menšie sumy, ale tých súčasných „Ficových“ cca 91 mld. Skk je voči Dzurindovi, ale hlavne „odborníkovi“ Ivanovi Miklošovi trápnou sumou. Taktiež Ste si mali možnosť prečítať, kto koho ako zdieral, denne okrádal, kto koho oklamal a ako nás zadlžovali modrí vraj experti!?

PS: „Štát je zlý vlastník,“ tak nám svojho času (pred privatizovaním) tvrdili! Preto predali SPP, SE…štátnym firmám – zahraničným!

„Doslov“: Ospravedlňujem sa všetkým čitateľom, ktorí si prečítali môj článok a nebodaj ich aj zaujal, že som ich pripravil o nasledovné tiež zaujímavé čítanie OECD, NATO, EU? Cena?

Politici napomáhajú nelegálnej imigrácii, porušujú zvláštnu smernicu EU!

19.06.2015

32002L0090 Úradný vestník L 328 , 05/12/2002 S. 0017 – 0018 Smernica Rady z 28. novembra 2002, ktorá definuje napomáhanie neoprávneného vstupu, tranzitu a bydlisku (2002/90/ES)

2. pilier a problém demografie

23.05.2015

Hovorím Vám, slovenskí analytici, politici a niektoré médiá mi nahnali strach po tom ako prišla Sociálna poisťovňa s novým letákom o 2. pilieri. Začínam sa báť môjho dôchodkového veku viac ako príchodu mimozemšťanov :D. Niet divu. Ako na Slovensku, tak aj vo svete sa zastaví technologický pokrok a na môj dôchodok nebude mať kto drieť. O 30 rokov nás bude menej a bude [...]

Nikdy som si nemyslel, že napíšem tento článok

15.06.2013

Viete či neviete, veríte, alebo nie, ale poznáme sa už niekoľko piatkov, tak ste si zrejme všimli, že ja byrokratov a hlavne časť z nich titulujúcich sa honorom politici príliš nemusím. Toto mám spoločné s takmer všetkými snáď len na jednu výnimku. Niektorí z vás nemusia modrých, niektorí oranžových, niektorí červených, iní bordových, či zelených. Ja [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

krija

For all we ought to have thought... Za všetko na čo myslieť sme mali... and have not thought, a nemysleli, all we ought to have said... všetko, čo sme mali povedať... and have not said, a nepovedali, all we ought to have done... všetko, čo sme mali urobiť... and have not done... a neurobili...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 1062735x
Priemerná čítanosť článkov: 4943x

Autor blogu

Odkazy