Založ si blog

Mikloša už do televízie nepúšťajte, lebo…

„Vy ste z otca diabla a žiadosti svojho otca chcete činiť. On bol vrahom ľudí od počiatku a nestál v pravde, lebo nieto v ňom pravdy. Keď hovorí lož, hovorí zo svojho vlastného, pretože je luhár a otec lži.“

Evanjelium podľa Jána Kapitola 8 verš 44

V priemere si takmer každú  druhú nedeľu „spríjemňujem“ čakanie na začiatok priameho prenosu formule 1 reláciou TV Markíza „Na telo“. Samozrejme to závisí aj od toho kto je hosťom relácie. Stáva sa teda relatívne často, že to čakanie na spomínaný prenos trávim inak, alebo nemilosrdným prepnutím TV kanála. Začnem tým, že ja sa pánovi ministrovi financií Počiatekovi ani veľmi nečudujem, Mikloš a jeho nehanebné lži vedia vytočiť aj mňa. Na druhej strane sa musím priznať, že mne veľa netreba. Dosť bolo omáčky, prejdeme k veci. Kto pozeral dnešné „Na telo“ ten bude mať z nasledujúcej tabuľky hneď jasno.

Ivan „Diamantová baňa“ Mikloš ukradol Sulíkovej strane SaS predvolebnú agendu a tu sa hrá na veľkého odborníka. On už zabudol, že to bol práve on kto si v mene slovenských občanov požičal 128 miliárd korún na ozdravenie bankového sektora. Dnes sa v spomínanej relácii dovolával vyvodenia zodpovednosti práve zo strany bánk za ich špekulatívne formy podnikania. Keď tak mal učiniť pred 10-11 rokmi tak nás zadlžil rekordne a to v priebehu dvoch rokov. To isté uvádzal, ale pre dva roky súčasnej vládnej garnitúry. Ako to v skutočnosti je si môžete pozrieť tiež vo vyššie uvedenej tabuľke.

V spomínanej tabuľke stojí za pozornosť si všimnúť aj dve modrou farbou zvýraznené číslice. 7 rokov trvalo dvom Dzurindovým vládam, aby skonsolidovali dlh do toho stavu, ako ho v roku 1998 prevzali.

Počiatek nezavádzal ani v tom, že do príchodu hospodárskej krízy mali v otázke konsolidácie hrubého dlhu v pomere k HDP „všetko“ pod kontrolou. Ale späť k „diamantovej bani“. Mikloš urobil jednu zásadnú chybu pri ozdravovaní slovenského bankového sektora. Po páde železnej opony mali viac menej problémy s týmto sektorom všetky krajiny východného bloku. V našom regióne hlavne Česko, Poľsko a Slovensko. Najlepšie si poradili s týmto problémom práve Poliaci a zároveň najhoršie Česi (tých to stálo najviac). V Poľsku pristúpili k problému tak, že ozdravovali finančnými dotáciami zadlžené spoločnosti, rôzne väčšie či menšie firmy a podniky. Vláda im pomáhala nájsť nové odbytové trhy atď. Tieto firmy boli postupom času opäť schopné splácať svoje dlhy bankám a tak Poliaci zabili jednou ranou dve muchy. Sám osobne neverím, že poľskou cestou sa Gréci vydajú, ale je to tak ako Počiatek tvrdil v relácii rozhodne lepšia cesta ako cesta „diamantovej bani“. „Diamantová baňa“ Mikloš zabil Slovákov.

Mikloš sa rozplýval aj nad tým, že vláda rozhodla sama, bez prerokovania v parlamente, bez Miklošovho súhlasu. Zlodej Mikloš zabudol na „humanitárne“ bombardovanie Srbska počas dlhých 78 dní v roku 1999. Koho sa vtedy pýtali Mikuláš „Pomník vďaky“ Dzurinda a Eduard „Štb“ Kukan?

PS1: Výsledok hlasovania a ten výrazný rozdiel v prospech MF Počiateka zodpovedá pravde, ktorú som vám tu opísal. Ďalej zodpovedá tomu, že Slováci ešte nezabudli a nie sú tak sprostí, ako si „diamantová baňa“ myslí!

PS2: Na záver relácie sa Mikloš vyjadril ako zvládli Mečiarov marazmus, tak zvládnu aj ten Ficov. Mal by si poupratovať hlavne pred a vo svojom chlieve, ale úprimne kto z vás už videl prasce s metlou v ruke?

Tabuľka ešte raz, lebo vyššie sa nezobrazuje celá:

Politici napomáhajú nelegálnej imigrácii, porušujú zvláštnu smernicu EU!

19.06.2015

32002L0090 Úradný vestník L 328 , 05/12/2002 S. 0017 – 0018 Smernica Rady z 28. novembra 2002, ktorá definuje napomáhanie neoprávneného vstupu, tranzitu a bydlisku (2002/90/ES)

2. pilier a problém demografie

23.05.2015

Hovorím Vám, slovenskí analytici, politici a niektoré médiá mi nahnali strach po tom ako prišla Sociálna poisťovňa s novým letákom o 2. pilieri. Začínam sa báť môjho dôchodkového veku viac ako príchodu mimozemšťanov :D. Niet divu. Ako na Slovensku, tak aj vo svete sa zastaví technologický pokrok a na môj dôchodok nebude mať kto drieť. O 30 rokov nás bude menej a bude [...]

Nikdy som si nemyslel, že napíšem tento článok

15.06.2013

Viete či neviete, veríte, alebo nie, ale poznáme sa už niekoľko piatkov, tak ste si zrejme všimli, že ja byrokratov a hlavne časť z nich titulujúcich sa honorom politici príliš nemusím. Toto mám spoločné s takmer všetkými snáď len na jednu výnimku. Niektorí z vás nemusia modrých, niektorí oranžových, niektorí červených, iní bordových, či zelených. Ja [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

krija

For all we ought to have thought... Za všetko na čo myslieť sme mali... and have not thought, a nemysleli, all we ought to have said... všetko, čo sme mali povedať... and have not said, a nepovedali, all we ought to have done... všetko, čo sme mali urobiť... and have not done... a neurobili...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 1065657x
Priemerná čítanosť článkov: 4957x

Autor blogu

Odkazy