Založ si blog

Čierna skrinka aneb koho voliť v parlamentných voľbách 2010.

Málo kto si uvedomuje, že tak ako Boh stvoril človeka k obrazu svojmu, tak človek vytvoril čiernu skrinku pre lietadlá k obrazu svojmu. Čierna skrinka môže a zaznamenáva iba tie údaje, ktoré prichádzajú z vonku a je ukrátená o tie, ktoré jej človek „zakázal“ zaznamenávať. Zdravý človek má k dispozícii 5 zmyslov. Zrak, čuch, hmat, sluch a chuť. Niektoré z nich nám ale moc pri výbere nepomôžu. Ten smrad „z hora“ necítime. Keď nám klamú do očí tak nám často prejde aj chuť do jedla a niektorých z nás Tí chytráci, vraj elita národa vie tak vytočiť svojimi nezmyselnými kecami a na hlavu postavenými skutkami (cháp krádežami), že ich máte razom chuť nahmatať niekde pod krkom (čo nám žiaľ umožnené nie je, ale ja osobne po tom ani moc netúžim). S takými si ja špiniť ruky nebudem, ale zato klávesnicu zoderiem. Takže zostávajú dva zmysli, zrak a sluch. Prišiel čas a nasledujúci priestor bude venovaný prehrávaniu dát z čiernej skrinky, mojej čiernej skrinky.

vyvoleni

Vyvolení

Začnem v takom poradí ako boli stranám pridelené čísla pre tieto voľby a zároveň budem písať iba o tých, ktoré sa v minulosti alebo v súčasnosti dostali do parlamentu a samozrejme o tých, ktoré sa tam podľa tých prieskumov na objednávku majú šancu dostať pre volebné obdobie 2010 – 2014.

2. Únia – Strana pre Slovensko – Toto je fakt zlepenec zlepený z kadekoho a z kadečoho, ktorý má síce malé šance aby sa znova stal súčasťou pravicového zlepenca pre obdobie 2010-14, ale nech sa nerozohním hneď pri čísle 5 tak na rozjazd budú dobrí. Takže iba krátko. Keď Mikuláš Dzurinda pred pár rokmi čistil ten svoj stranícky chlievik takto pravil:

„Neprešli sme delením. SDKÚ-DS určite nie. To, že odišli mafiáni a konjunkturalisti v Bratislave? Čo pre tento národ priniesol Valerián Mikuš alebo Branislav Zahradník? Komu budú tieto celebrity chýbať?“

Reakcie na Dzurindov výrok prídu na rad spolu s číslom 15. V každom prípade je, ale nutné sa mať pri prípadnej voľbe týchto ľudí na pozore. Vo väčšine prípadov ide o odídencov, prípadne skrachovancov z iných politických strán: SDKÚ-DS, LIGA, ANO, Slobodné fórum…Pravé dôvody prečo sa tak stalo, vám ako voličom na nos nikdy nezavesia.

5. Sloboda a solidarita – Veľmi často sa v diskusiách stretávam s názorom, že jedným z dôvodov prečo voliť túto stranu je, že vo svojom strede nemajú komunistov, štb-ákov a zlodejov. Ako proti argument sa dá povedať, že ani ĽS Naše Slovensko takých nemá a určite by sa ešte zopár takých strán našlo vo volebnom košiari. Takže tento argument neobstojí. Neobstojí ani z toho dôvodu, že nie každý komunista bol zlý respektíve je zlý človek. Naopak, od štb-ákov by som dal ruky preč, nech si tvrdí kto chce čo chce.

A, že nemajú medzi sebou zlodejov, tak za to by som ja ruku do ohňa nedal. Vo svojom jadre majú odborníka na dane pána Mihála, ktorý dokonale ovláda medzery v daňových zákonoch. Keby ich každý Slovák tak ovládal ako on, tak daňový úrad by v priebehu roka možno vyzbieral iba pár miliónov Eur na DPH-čke. Samozrejme zákon neporušuje. Ten predsa neporušil ani vodca tejto arogantnej smečky, samotný Richard Sulík keď pred pár rokmi pomohol ozdraviť bratislavské OLO. Zhodou okolností malo OLO záujem predať nejaké pozemky a Sulík ponúkol najvyššiu sumu. Rok nato pozemky so slušným ziskom predal. Pravicovému voličovi to ako vysvetlenie stačí, ale človeku ako ja, čo nemá v láske špekulantov tohto typu, nie. Sulík v skutočnosti tie pozemky nepotreboval. K odvodovému bonusu som sa už vyjadril, ale mám ešte k dispozícii nejaké ďalšie výpočty, takže určite sa k tomu ešte vrátim. Musím sa priznať, že som čítal zatiaľ iba volebný program tejto strany a ostatné som prebehol len tak zbežne. Nemusíte sa ani veľmi snažiť a v mnohých bodoch z ich 120 nápadov, by na vás po pár argumentoch začali v diskusii mávať bielym praporkem ak na nich vytiahnete pravicové argumenty povedzme z rakúskej školy. V každom prípade SaS za voľbu rozhodne nestojí, ale za jednu poznámku, ktorú uvediem na samotný záver určite áno.

6. Strana demokratickej ľavice – Nevoliť v žiadnom prípade. Sú financovaní z peňazí, ktoré získali počas tunelovania napr. firmy SPP starou SDĽ – „premenovaní podemokratizovaní komančovia“ počas 1. Dzurindovej vlády. Toto je pokus o návrat cez ich nový mladý kinder management.

7. Strana maďarskej koalície – Tento bod by sa možno hodilo spojiť s číslom 18, ale neučiním tak. V SMK nezostalo už nič čo by stálo za pozornosť. Pál Csáky proste a jednoducho na to nemá. Koalícia sa mu rozpadla a to hlavne jeho zásluhou. Zostal mu tam jeden s prepáčením za výraz „slovenský Žid“ hrajúci sa na veľkého Maďara, ktorý je ale ešte väčší ožran (porovnateľný s Jánom Slotom). Nesadá do tankoch a netiahne na Budapešť, ale keď s imunitou a ožratý sadne za volant, tak berie so sebou dopravné značky, ploty a viac najazdí po jarkoch ako po ceste – Miklós Duray. Tento pán bol prosím pekne v roku 1982 väznený, aby ho v roku 1988 poslali na študijný pobyt do USA a v roku 1978 sa stal signatárom Charty 77. Miroslav Dolejší mal asi pravdu aj v tomto prípade.

8. Ľudová strana – HZDS

„Sľubovali nám, že budú iní ako oni. Sú iní, sú HORŠÍ ako oni.“

Martin Milan Šimečka v roku 1999.

Martin Milan Šimečka pracoval od roku 1999 ako šéfredaktor denníka SME. 27. septembra 2006 na funkciu abdikoval. Dá sa teda povedať, že s Dzurindom prišiel a s Dzurindom odišiel, ale po cca roku vlády malého bicyklistu zo Spiša mal jasno a jasne z toho vyplýva, že keď už aj HZDS je lepšie ako SDK(Ú-DS) tak je na tom slovenský volič veľmi biedne…

9. Komunistická strana Slovenska – No, asi by neboli bez šance uspieť v týchto voľbách, ale mám pocit, že Ficov SMER ich šance vo voľbách minimalizuje. V každom prípade, všetkým ľavicovo orientovaným voličom by som odporučil voliť radšej KSS ako SMER.

10. Slovenská národná strana – Naozaj netreba široký komentár. Každý kto sa aspoň trochu orientuje v tejto našej slovenskej politickej džungli, tak si svoj názor urobil sám. Áno, Ján Slota je hulvát s nevyberaným slovníkom a jeho strana je bez vízie, tá strana vlastne nemá nič. Vedie ju zlodej, ktorý už mal dávno sedieť za katrem. Ale, je tu niekoľko ale. Niektoré Slotove výroky ukrývajú aj kus pravdy. Lenže pri tom sa nikto nepozastaví. Buď sa na jeho výrokoch ľudia smejú, alebo nadávajú. No skúste si niektoré jeho výroky nájsť a porozmýšľať nad nimi. Samozrejme, že to nie je dôvod voliť túto stranu a na komediantov sa chodievajme pozerať pod šapito a nie do parlamentu. O chľaste som písal už pri inej osobe tak tu to nebudem riešiť znova. Sergej Chelemendik v SNS taktiež končí takže nie je o čom.

12. Združenie robotníkov Slovenska – Prepáčte, to je omyl.

13. Kresťansko-demokratické hnutie – Toto nikdy neboli kresťania a od demokratov majú tiež riadne ďaleko. Viem, že mnohých by moje argumenty pri tomto hnutí aj tak nepresvedčili, ale v jednom v dvoch bodoch to skúsim. Nepokradneš! Títo brali za Dzurindovej vlády zo štátneho rozpočtu ako zo svojho. Na ministerstve vnútra za bačovania Vladimíra Palka nepoznali termín verejná súťaž, ale iba priame zadanie. To sa rovná – miliardové škody (v Sk). Vo vláde ich vždy zaujímali iba dve ministerstvá: vnútra a spravodlivosti. To hovorí samé za seba. Tí z Vás čo majú prečítanú bibliu si uvedomujú, že skutočného kresťana, tak toho to v politike ťahá viac od stredu doľava. KDH spriahlo duši s ďáblem.

14. Ľudová strana – Naše Slovensko – Dá sa povedať, že ide o jedinú stranu vo volebnom košiari, ktorá je vrcholne ostrakizovaná a to dokonca aj vládnymi politikmi, o treťom mimovládnom sektore sa nebudem ani baviť, tak ako ani o plátkoch ako denník SME, prípadne komerčné televízne stanice.

Dnes máte internet a nič Vám nebráni dozvedieť sa o každej strane, alebo hnutí viac. Verte mi, že Naše Slovensko má aj mnoho odpovedí – riešení na veľa problémov našej spoločnosti.

15. SDKÚ-DS – Popísal som o nich toho už dosť aj tu na tomto blogu. Materiálu o ich prasačinách je ale stále dosť. O tejto strane by mi to možno vydalo aj na knihu. Už pred mnohými rokmi som priateľom a známym vravieval, že v živote som urobil málo osudových chýb, zrátam ich možno na jednej ruke, ale dve z nich boli vtedy keď som v roku 1998 a 2002 volil toho krpca s napoleonovským syndrómom. Väčšieho riťoleza na našom malom veľkom Slovensku asi nenájdete. Tomu snáď z Bushovej zadnice trčali už iba šnúrky od bot. V Ružovom salóniku v budove úradu vlády mu nechal postaviť imitáciu krbu aký majú v Bielom dome a na stene v jeho kancelárii premiéra nevisel obraz nášho prezidenta, ale obraz Georgea W. Busha.

Ale prejdime na sľúbené reakcie mafiánov.

„Je zarážajúce, že Mikuláš Dzurinda považuje viac ako 500 členov v Bratislave za mafiánov a konjunkturalistov. Navyše až po tom, ako naznačili, že je prekážkou pravice. Toto nemá obdobu v ponovembrových dejinách.

B. Zahradník

„Je pekné, keď nepozná realitu. My sme neodišli, nás vylúčili.

„SDKÚ je diktátorsky vedená strana.“

„Všetci v strane sa boja Dzurindu, aby ich dlhodobo najnepopulárnejší politik v republike nevyhodil.“

„Je potešujúce, že nevie, ako sa volám.“

„Na rozdiel od Dzurindu som počas revolúcie rozdával čaj a nebál sa eštebákov, tak nech to nespomína. Dzurinda rozpredal bohatstvo štátu a to pod cenu. Neviem, kto je tu konjunkturalista – ja alebo on?“

Valentín Valerián Mikuš

A kto si myslí, že Dzurinda sa iba tak vzdal a prenechal miesto komunistke Ivete Karafiátovej tak ten je na veľkom omyle. Osobne predpokladám slušný výsledok tejto strany v nadchádzajúcich voľbách. Pravicoví voliči sa vedia zmobilizovať. Pomáha tomu Fico a tak ako Dzurinda stál za vzostupom Fica, tak môže stáť Fico za z mŕtvych vstaním malého Napoleona. A čím bude ten výsledok lepší tým vyššie bude škriatok z nory vyskakovať.

17. Smer – Sociálna demokracia – Pre mňa osobne veľké sklamanie a to aj napriek tomu, že som ich nevolil. Jediným pozitívom pre mňa je zahraničná politika typu 4 svetových strán. Viem, tam na juhu to trocha viazne, ale to je história dlhá niekoľko storočí a v každom vzťahu ide predsa o prístup oboch strán.

Tento druh zahraničnej politiky je z pohľadu Slovenska veľmi výhodný. Každý to musí vidieť, že tak ako futbalisti Brazílie, alebo Holandska umierajú na krásu, tak na obdobnú krásu umrel už aj Západ a jeho forma demokracie. Väčšina nerastného bohatstva je na Východe, väčšina lacnej pracovnej sily je na Východe, väčšina moderných technológií sa vyrába na Východe a slnko vychádza na Východe…

No doma ten Smer zlyhal na celej čiare. Kauzy ako Mýto a Emisie, zbytočný rast zadlžovania našej vlasti, neschopnosť viac okresať výdavky štátneho rozpočtu (hlavne tunelovanie, nezmrazenie platov štátnym zamestnancom, udeľovanie odmien…), to sa nedá nechať bez komentára. Je to Ficova škoda. Toto by nebolo náročné urobiť. Inflácia za rok 2009 bola veľmi nízka, práce ubudlo, takže dôvody na nejaké zvyšovanie miezd a udeľovanie odmien si mohli odpustiť. 12. Júna by sa možno tešil z „orbánovského“ výsledku.

18. Most-Híd – Vedie ju pravdepodobne najserióznejší politik na Slovensku – Béla Bugár. Po odchode z SMK s ním vytvorilo túto stranu jej bývalé umiernené krídlo a získal si dôveru aj slovenských „budúcich“ politikov, ale zároveň ho nemajú problém voliť ani Slováci, hlavne Tí na juhu žijúci. V každom prípade Maďarom žijúcim na Slovensku odporúčam voliť práve túto stranu. Predpokladám lepší volebný výsledok ako v prípade radikálnej SMK.

Záver a zhrnutie:

Mnoho ľudí považuje voľbu za osobnú vec a preto často nechcú prezradiť, že koho volili. Predsa len sú 4 roky dlhá doba a Vy sa za svoju voľbu môžete po tých 4 rokoch aj hanbiť. Ja som prezradil, že koho som volil v roku 1998 a 2002 a v diskusii na návšteve u jednej z blogeriek som prezradil, že v roku 2006 som voliť nebol. Tiež voľba. Dnes vám žiaľ neviem povedať, že aké dáta „vypľuje“ čierna skrinka dňa 12. 6. 2010. Ale zopár sľúbených poznámok na záver.

A)     Ak nechcete opustiť svoju vyvolenú aj keď potápajúcu sa loď voľte kandidátov s vysokými číslami na kandidátskych listinách vašich obľúbených strán. Môžete dostať do vrcholovej politiky, do parlamentu nové tváre.

B)      Mám dokonca aj jeden tip. Sú to Obyčajní ľudia. Richard Sulík ich má na posledných 4 miestach svojej kandidátskej listiny. Ich „jednostránkový samizdat“ vám pravdepodobne chodieva poštou. Nevyhýbajú sa žiadnej otázke, ktorá trápi našu spoločnosť a ku každej vedia zaujať postoj.

C)      Tí z vás čo si to prečítali celé a pochopili moje „dáta“ vyšlo zrejme nasledovné:

–          Krija nepôjde voliť ani tento rok.

–          Krija pôjde voliť a rozhoduje sa medzi:

–          4 mušketieri na konci kandidátky SaS

–          ĽS Naše Slovensko

–          Most – Híd

PS: Nevoľte strany a hnutia, ktoré majú za chrbtom predĺžené ruky ekonomických nájomných vrahov – tretí sektor.

Každému politikovi (který se snažil dostat se z „kleští svobody“ v rukou ministerstva zahraničí USA) bylo řečeno: Pokud budeš poslouchat, staneš se bohatým, ale v případě neposlušnosti tě čeká konec jako Salvadora Allendea v Chile, Arbenze v Guatemale nebo Lumumby v Kongu. Prezidenti dvou zemí, muži, kterých jsem si vážil a považoval jsem je za osvícené – Jaime Roldós, prezident Ekvádoru, a Omar Torrijos, prezident Panamy – zemřeli při nehodách. Jejich smrt ale nebyla náhodná. Byli zavražděni, protože odmítali otcovské objetí korporátních, vládních a bankovních šéfů, jejichž cílem je vytvoření globálního impéria. My, ekonomičtí zabijáci, jsme nedokázali přivést Roldóse a Torrijose k rozumu, a jiný typ zabijáků, šakalů ze CIA, kteří se neustále motali kolem, nastoupil místo nás.“

John Perkins „Confessions of Economic Hitman (Priznanie ekonomického nájomného vraha)“

Nádej

Nádej

Politici napomáhajú nelegálnej imigrácii, porušujú zvláštnu smernicu EU!

19.06.2015

32002L0090 Úradný vestník L 328 , 05/12/2002 S. 0017 – 0018 Smernica Rady z 28. novembra 2002, ktorá definuje napomáhanie neoprávneného vstupu, tranzitu a bydlisku (2002/90/ES)

2. pilier a problém demografie

23.05.2015

Hovorím Vám, slovenskí analytici, politici a niektoré médiá mi nahnali strach po tom ako prišla Sociálna poisťovňa s novým letákom o 2. pilieri. Začínam sa báť môjho dôchodkového veku viac ako príchodu mimozemšťanov :D. Niet divu. Ako na Slovensku, tak aj vo svete sa zastaví technologický pokrok a na môj dôchodok nebude mať kto drieť. O 30 rokov nás bude menej a bude [...]

Nikdy som si nemyslel, že napíšem tento článok

15.06.2013

Viete či neviete, veríte, alebo nie, ale poznáme sa už niekoľko piatkov, tak ste si zrejme všimli, že ja byrokratov a hlavne časť z nich titulujúcich sa honorom politici príliš nemusím. Toto mám spoločné s takmer všetkými snáď len na jednu výnimku. Niektorí z vás nemusia modrých, niektorí oranžových, niektorí červených, iní bordových, či zelených. Ja [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

krija

For all we ought to have thought... Za všetko na čo myslieť sme mali... and have not thought, a nemysleli, all we ought to have said... všetko, čo sme mali povedať... and have not said, a nepovedali, all we ought to have done... všetko, čo sme mali urobiť... and have not done... a neurobili...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 1062820x
Priemerná čítanosť článkov: 4943x

Autor blogu

Odkazy