Keď Pravda napíše pravdu, ktorá volá po doplnení.

18. mája 2011, krija, Nezaradené

Denník Pravda vo svojom článku s názvom Izrael je nádor, ktorý treba odstrániť, vyhlásil Ahmadínedžád zo dňa 16. mája 2011 uvádza:

„Nakbou si Palestínčania pripomínajú násilný odsun svojho obyvateľstva z územia Izraela po jeho vzniku v roku 1948. Izrael vtedy vyhnal zo svojho územia okolo 700 000 Palestínčanov a tí si tento dátum doteraz pripomínajú ako deň národného smútku.“

Izrael vznikol ako projekt OSN 14. mája 1948. K násilným odsunom ale dochádzalo už pred jeho vznikom. Jeden príklad:

 

Sderot

Miesto sa pôvodne po arabsky volá Najd a bolo po stáročia obývané Palestínčanmi, predtým ako bolo sionistickými teroristami 13. mája 1948 etnicky vyčistené, predtým, ako bol Izrael vôbec vyhlásený za štát. Viac ako 719 palestínskych obyvateľov dediny bolo donútených utiecť, aby si zachránili život. Vtedajšia okupačná mocnosť Veľká Británia sa nečinne prizerala zločinom sionistov. Celkovo bolo zničených 139 domov buldozérmi, cintorín prevalcovaný a mešita zrovnaná so zemou. Sderot vznikol na troskách Najd a bolo jednou z 530 dedín a miest, ktoré sionisti vymazali z mapy. Takto sa robilo miesto pre židovských prisťahovalcov z celého sveta.

 

Ak ste náhodou neklikli na link prináležiaci osade Najd tak aj anglická Wikipedia poskytuje slušne spracovaný zoznam miest, dedín a osád, ktoré boli vyľudnené, vyhladené, zrovnané so zemou v priebehu roka 1948.

List of Arab towns and villages depopulated during the 1948 Palestinian exodus

No ešte sa na chvíľu vrátim k webovej stránke palestine remembered. Nájdete tam veľké množstvo obrazového materiálu, štatistík rôzneho druhu, od počtu obyvateľov, vlastníctva pôdy, jej využívania, počtu domov, videií atď, ale neprehliadnite výroky sionistov.

V prípade nárastu svetovej podpory Palestíne rozbite sklo a kričte "Antisemitizmus"

V prípade nárastu svetovej podpory Palestíne rozbite sklo a kričte "Antisemitizmus"