Založ si blog

Nikdy som si nemyslel, že napíšem tento článok

Viete či neviete, veríte, alebo nie, ale poznáme sa už niekoľko piatkov, tak ste si zrejme  všimli, že ja byrokratov a hlavne časť z nich titulujúcich sa honorom politici príliš nemusím. Toto mám spoločné s takmer všetkými snáď len na jednu výnimku. Niektorí z vás nemusia modrých, niektorí oranžových, niektorí červených, iní bordových, či zelených. Ja nemusím nikoho z nich. Ale tento článok venujem vám, milé drahé byrokratky a drahí byrokrati. Potrebujete ho ako soľ.

 

Pred pár týždňami som zachytil aktivity jedného aktivistu, ktorý údajne bojuje za naše práva, ale hlavne za naše peniaze. Volá sa Martin Daňo. Pravdou je, že dáva našim byrokratom a byrokratkám pekne zabrať. Dokonca ich donútil k tomu, aby sa kvôli jeho aktivitám menili zákony, ktoré majú obmedziť jeho činnosť. Nevadí mi, že čo tento aktivista robí, prekáža mi spôsob ako to robí. Zneužíva to čo je vyčítané mnohým občanom Slovenskej republiky, a to nízke právne povedomie.

 

Daňo už niekoľko rokov natáča byrokratov počas ich výkonu práce a videá zverejňuje. Ďalej tvrdí odvolávajúc sa dokonca na Ústavu Slovenskej republiky, že my všetci máme na niečo takéto právo. Byrokrat je podľa neho verejne činná osoba, a preto musí zniesť aj takýto malý diskomfort. Rovnaký názor zdieľajú aj novinári a médiá. Robia to s veľkou pravdepodobnosťou preto, aby si uľahčili prácu, aby znížili riziko súdnych sporov s osobami o ktorých píšu, hovoria atď. Proste a jednoducho sa snažia byrokratov touto manipulatívnou technikou dostať tam kam potrebujú.

 

Nebudem skromný a dovolím si tvrdiť, že Daňo a ostatní menovane nemenovaní sa veľmi mýlia. Uvediem niekoľko článkov z Ústavy, ktoré im to či už priamo, alebo nepriamo zakazujú.

 

Čl.12

 

(1) Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach. Základné práva a slobody sú neodňateľné, nescudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné.

 

(2) Základné práva a slobody sa zaručujú na území Slovenskej republiky všetkým bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické, či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie. Nikoho nemožno z týchto dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať.

 

(4) Nikomu nesmie byť spôsobená ujma na právach pre to, že uplatňuje svoje základné práva a slobody.

 

Čl.16

 

(1) Nedotknuteľnosť osoby a jej súkromia je zaručená. Obmedzená môže byť len v prípadoch ustanovených zákonom.

 

(2) Nikoho nemožno mučiť ani podrobiť krutému, neľudskému či ponižujúcemu zaobchádzaniu alebo trestu.

 

Čl.19

 

(1) Každý má právo na zachovanie ľudskej dôstojnosti, osobnej cti, dobrej povesti a na ochranu mena.

 

(3) Každý má právo na ochranu pred neoprávneným zhromažďovaním, zverejňovaním alebo iným zneužívaním údajov o svojej osobe.

 

Článok Ústavy SR špeciálne pre Martina Daňa:

 

Čl.20

 

(3) Vlastníctvo zaväzuje. Nemožno ho zneužiť na ujmu práv iných alebo v rozpore so všeobecnými záujmami chránenými zákonom. Výkon vlastníckeho práva nesmie poškodzovať ľudské zdravie, prírodu, kultúrne pamiatky a životné prostredie nad mieru ustanovenú zákonom.

 

A pánovi Daňovi by som dal do pozornosti ešte zákon o ochrane osobných údajov ako aj zákonník práce. Pán Daňo si zrejme neuvedomuje, že byrokrati sú v práci a na svojom pracovisku. Toto je zároveň aj apel na JUDR. Róberta Fica, aby zastával práva svojich zamestnancov tak ako sa sluší a patrí.

 

PS Ja byť byrokratom, tak Daňo ide domov bez kamery! 

Politici napomáhajú nelegálnej imigrácii, porušujú zvláštnu smernicu EU!

19.06.2015

32002L0090 Úradný vestník L 328 , 05/12/2002 S. 0017 – 0018 Smernica Rady z 28. novembra 2002, ktorá definuje napomáhanie neoprávneného vstupu, tranzitu a bydlisku (2002/90/ES)

2. pilier a problém demografie

23.05.2015

Hovorím Vám, slovenskí analytici, politici a niektoré médiá mi nahnali strach po tom ako prišla Sociálna poisťovňa s novým letákom o 2. pilieri. Začínam sa báť môjho dôchodkového veku viac ako príchodu mimozemšťanov :D. Niet divu. Ako na Slovensku, tak aj vo svete sa zastaví technologický pokrok a na môj dôchodok nebude mať kto drieť. O 30 rokov nás bude menej a bude [...]

Pán Fico, žiadam Vás o urýchlenú nápravu

18.02.2013

Pred približne rokom a pol sa niekoľko poslancov rozhodlo, že otvorene hovoriť o zločinoch spáchaných v minulosti už viac nebude možné. Samozrejme týka sa to iba vybraných zločinov, holokaustu a zločinov komunizmu. Hlavne borci z OKS boli veľmi aktívni v tom, aby tých čo nesúhlasia s ich výkladom histórie mohli bez bázne a hany poslať aj na tri roky za mreže. [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

krija

For all we ought to have thought... Za všetko na čo myslieť sme mali... and have not thought, a nemysleli, all we ought to have said... všetko, čo sme mali povedať... and have not said, a nepovedali, all we ought to have done... všetko, čo sme mali urobiť... and have not done... a neurobili...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 1061605x
Priemerná čítanosť článkov: 4938x

Autor blogu

Odkazy