Založ si blog

SNP, krvavá návnada na žraloka.

Mnohí ohľadne tejto našej dejinnej udalosti ako sa hovorí skáču z mosta do prosta, mnohí radia, aby sa ten alebo onen vrátil do školy a začal sa pilne venovať štúdiu. S tým by som ešte nemal problém, ale mám pocit, že ja osobne by som uviazol tam kde oni. To jest niekde na úrovni vzdelania 5. ročníka ZDŠ a k tomu všetkému pri učive, ktoré má v osnovách komunistický pohľad na túto krvavú etapu našich dejín.

SNP ako všetko v našom živote malo svoj začiatok a aj svoj koniec. Lenže to ešte neznamená, že pred ním a ani po ňom sa neudialo nič čo by k nemu viedlo, teda k začiatku SNP a aby SNP nemalo svoje následky, svoje krvavé dopady. Malo a aj o nich bude teraz reč.

 

Beneš a sovietska NKVD

 

Ako som ale naznačil, aby sme pochopili SNP tak sa musíme vrátiť pred jeho začiatok a to do roku 1937. V hláseniach sovietskej NKVD je vedený ako agent aj ČS prezident Eduard Beneš (ako Agent č. 16). Tento zradca úzko spolupracoval s rezidentom NKVD majorom Pjotrom Zubovom, ktorý mu odovzdal 10 000 USD cez Benešovho sekretára. Potvrdenku o prevzatí tohto „všimného“ podpísal Benešov tajomník. NKVD dokonca pomohla Benešovi s útekom do Londýna. Po tom ako Beneš z ČSR odletel sa major Zubov vrátil do Moskvy, kde bol zatknutý, ale to už je iný príbeh. S výpisom agentov NKVD ale zďaleka nekončíme. Na ich zozname sa nachádzali také mená ako Ludvík Svoboda. Ludvík Svoboda bol zároveň Benešovým tajným vojenským zástupcom a svoju spoluprácu s NKVD nepopieral, dokonca ju vo svojich pamätiach priznal sám. Ďalším agentom spomínanej NKVD bol plk. František Moravec, šéf Benešovej spravodajskej služby v Londýne. Toho na stranu NKVD získal jej ďalší rezident Čičajev. Moravec toto nepoprel, ale na svoju obranu napísal, že tak činil na Benešov príkaz.

 

Poznámka: O tom, že bol Beneš agentom NKVD informoval aj denník Pravda niekedy v roku 2008.

 

26. august 1944

 

„Dvadsiateho šiesteho augusta 1944 navštívil otca pplk. Golian. Informoval ho o chystanom povstaní a prijal od neho sľub vernosti. Na porade s veliteľom partizánov Veličkom sa dohodli, že partizáni utlmia svoje aktivity, aby neprovokovali Nemcov sústredených na hraniciach.“

Dcéra veliteľa kasární Emila Perku (zdroj citácie týždenník Plus 7 dní).

Túto citáciu som uviedol iba z dôvodu, aby som Vám priblížil fakt, že na Slovensku nebola nemecká armáda až do vypuknutia SNP. Nemeckí vojaci sem k nám chodievali dovolenkovať. Na Slovensku nepoznali čo to je vojna, nepoznali ukrutnosť tej najstrašnejšej vojny v dejinách ľudstva. SNP ale spôsobilo, že na Slovensko nemecká armáda vstúpila a pomalý postup sovietskych vojsk mal za následok, že mala dostatok času sformovať obranu aj na Dukle a potom aj boje o jednotlivé mestá na Slovensku a ich „oslobodzovanie“. A všetko nasvedčuje tomu, že to bol zámer, aby bolo koho „oslobodzovať“.

 

28. august 1944

 

V martinských kasárňach na Podháji…

 

„S tým nemala slovenská armáda nič spoločného. To bol takzvaný ‚udarnyj odriad‘, ktorému velil Surkov. To urobili partizáni. V žiadnom prípade si nikto nemôže myslieť, že slovenskí vojaci sa správali ako popravná čata. Kuchta, samozrejme, vedel, že to nestrieľali vojaci, že do nemeckých vojakov strieľali partizáni…“

 

Tamara Veličková (zdroj citácie týždenník Plus 7 dní).

 

Kto bol Surkov?

 

Agent NKVD! Len pre ilustráciu: Ako z textu vyplýva agenti NKVD sa pohybovali na území ČSR dávno pred začiatkom 2. svetovej vojny, len v okolí Prahy tesne pred vypuknutím pražského povstania operovalo na 40 skupín agentov NKVD. Že operovali aj na Slovensku je nespochybniteľné, lenže dozvedieť sa aspoň ich približné počty je takmer nemožné.

 

SNP všetko zmenilo.

 

Málo spomínaným faktom je, že boje o Dukliansky priesmyk ani byť nemuseli. Pôvodne bol vydaný rozkaz vydať sa smerom na Krakov. Lenže medzi tým vypuklo SNP rozpútané agentmi NKVD a smer ťaženia sa pod touto zámienkou zmenil – Dukla. Pri nej sa dodnes zámerne falšujú štatistiky celkového počtu mŕtvych a zranených, ostatne to robili stalinovci takmer zakaždým.

 

Slovensko bez bojov a vojny nebolo v záujme Sovietskeho zväzu ani londýnskej exilovej vlády.

 

Agent NKVD Ludvík Svoboda viedol československých vojakov na porážku, hnal ich neustále vpred, aby zomierali v „Údolí smrti“. Títo vojaci poznali pomery v ZSSR a boli vážnou hrozbou, že by predstavovali neprekonateľnú silu, ktorá by kládla odpor pri zavádzaní komunistického režimu u nás. Ako sa hovorí, vedeli príliš mnoho. Hlavne na Slovensku nemali komunisti dostatočnú podporu.

 

A Londýn? Agent Beneš bol sebec. Sovieti garantovali jeho vládu s komunistami a on sa bez vyhlásenia volieb stal prezidentom. Sovieti ďalej garantovali ako jediní vysídlenie menšín z obnovenej ČSR a garantovali aj jej hranice (okrem Podkarpatskej rusi) a preto muselo dôjsť k „oslobodeniu“ z východu. Maďari, Poliaci a Rumuni preferovali oslobodenie zo západu. Spojenci (hlavne Churchill) dokonca zvažovali inváziu na Balkán a z Terstu postupne oslobodzovať balkánske krajiny, Maďarsko, Čechy a Poľsko. Beneš bol zásadne proti. Dokonca zblbol aj prezidenta USA Roosevelta:

 

„…Sověty se demokratizují, sbližují se se Západem a po válce budou loajálně spolupracovat se západními demokraciemi… tož, jak je vidět, přesvědčil jsem Roosevelta dokonale.

 

Ďalšie straty.

 

SNP je priamo zodpovedné za vysídlenie ďalších Židov zo Slovenska v celkovom počte cca 13 000.

Priamo kvôli SNP bolo zavraždených alebo padlo v bojoch okolo 18 000 ľudí.

Škody na majetku, neriešim.

 

PS Diskutujte koľko chcete, pokiaľ možno slušne, ale bezo mňa.

Politici napomáhajú nelegálnej imigrácii, porušujú zvláštnu smernicu EU!

19.06.2015

32002L0090 Úradný vestník L 328 , 05/12/2002 S. 0017 – 0018 Smernica Rady z 28. novembra 2002, ktorá definuje napomáhanie neoprávneného vstupu, tranzitu a bydlisku (2002/90/ES)

2. pilier a problém demografie

23.05.2015

Hovorím Vám, slovenskí analytici, politici a niektoré médiá mi nahnali strach po tom ako prišla Sociálna poisťovňa s novým letákom o 2. pilieri. Začínam sa báť môjho dôchodkového veku viac ako príchodu mimozemšťanov :D. Niet divu. Ako na Slovensku, tak aj vo svete sa zastaví technologický pokrok a na môj dôchodok nebude mať kto drieť. O 30 rokov nás bude menej a bude [...]

Nikdy som si nemyslel, že napíšem tento článok

15.06.2013

Viete či neviete, veríte, alebo nie, ale poznáme sa už niekoľko piatkov, tak ste si zrejme všimli, že ja byrokratov a hlavne časť z nich titulujúcich sa honorom politici príliš nemusím. Toto mám spoločné s takmer všetkými snáď len na jednu výnimku. Niektorí z vás nemusia modrých, niektorí oranžových, niektorí červených, iní bordových, či zelených. Ja [...]

Záskalie, Jaskyňa, Veľký Manín, mReportér

Krásna prírodná scenéria na Považí ponúka pohľad na nezaplatenie. Slováci, máme byť na čo pyšní

18.04.2024 05:00

Zábery z nádhernej slovenskej prírody zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

krija

For all we ought to have thought... Za všetko na čo myslieť sme mali... and have not thought, a nemysleli, all we ought to have said... všetko, čo sme mali povedať... and have not said, a nepovedali, all we ought to have done... všetko, čo sme mali urobiť... and have not done... a neurobili...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 1064542x
Priemerná čítanosť článkov: 4951x

Autor blogu

Odkazy