Založ si blog

Mikloš vs. Fico

Ako špízer slovenskej politickej scény, som si už dávno všimol, že s pravicovými politikmi nie je niečo v poriadku. Spomínam na časy, kedy naša demagogická superstar politického neba tárala dve na tri, každý deň bol niečo iné. Možno si už nepamätáte, ale ja áno, dokonca mám mnohé pamätné výroky súdruha ekonóma uložené na hard disku, aby som nedajbože nezabudol… Otec komunista, On socialista (SZM), potom štekal, že socialistom v žiadnom prípade nie je, že On je pravičiar, liberál, dokonca jeden čas urputne obhajoval rovnú daň a potom nezrušil daň miliónarsku, no skrátka mentálna pornografia.

Lenže od istého času sa to zmenilo. Demagogická propaganda sa zjednotila a nielen sám Guru populizmu, ale aj jeho klony sa začali správať ako by ich jedna mater mala. Čo mi naznačovalo, že to nie je náhoda. Všimnite si, ako to funguje.

Po prvé. Na extra nepríjemné veci absolútne nereagovať, ani v diskusiách. Jednoducho držať hubu, nič nehovoriť. Príkladom je, za žiadnych okolností sa nevyjadrovať vecne k otázke maďarsko-slovenských vzťahov, k vraždeniu Srbov, k „pokroku“ vo vyšetrovaní zavážných trestných činov (Valko). Ja som ich nikdy nepočul niečo povedať.

Po druhé. Hovoriť tak, že na začiatku niečo trošku povedať k veci, zásadne frázovito, bez faktov a čo najrýchlejšie sa okľukou vrátiť k svojim drístom. Tu príklad netreba, stačí počúvať kohokoľvek, buď samotnú hviezdu jagavú, alebo jeho menšie hviezdičky, keď diskutujú. Čo znamená, že vždy sa po úvodných vetách objaví veta: „…viete, ale rozdiel medzi našou a minulou vládou je….“, a potom nasleduje asi desať, alebo dvadsať možných variant, dookola sa opakujúcich vždy a všade. Podľa potreby sa striedajú slovíčka ako „…protitrhové…“, „našimi opatreniami sme zvýšili zamestnanosť“ (ale zásadne žiadne nespomenúť, nakoniec ja osobne neviem ani o jednom), „…My sme nechali minulej vláde plnú špajzu….“, „…zlepenec troch zlodejov, vrahov…“, „…totálny chaos…“, „…absolútny klientelizmus…“, „…úplne zjavne je Fico demagóg…“, „…obrovské zahraničné investície…“, „…za vysoké ceny  môže kríza….“, „..brutálne zdražovanie…“ nuž a veľa obdobných.

Po tretie. Všetko, čo vykoná niekto iný je bez milosti protitrhové, likvidačné pre strednú vrstvu, ultraľavicové, znižujúce zisky zahraničným investorom, privatizérom. Tisíce príkladov, každý deň. Môžeme začať minulosťou a končiť prítomnosťou, je to jedno. Ak vstup do EÚ mal byť zásluhou pravice a získanie tak prístupu k Eurofondom, tak dnes psi štekajú, že na Euroval nedáme, Grécku nepožičiame, ale Írsku áno, lebo to nefalšovalo štatistiky, kašlať na to, že výsledok je v oboch krajinách rovnaký. Keď ho to nestálo nič ešte v opozícii, tak kvákal, že treba znížiť DPH, keď ich už teraz znížiť mohol, tak samozrejme zvýšil. Ak by nie, tak to by bola ekonomická samovražda. Musíme predsa ozdraviť verejné financie. Každý, kto to pripomenul bol najväčší socialista. Keď sa zavádzali reformy, tak úplne všetko bolo dokonalé, perfektné a 200 000 Slovákov opustilo republiku. Keď sa dostal znova k moci a k ako tak naštartovanej ekonomike, tak za pár dní vyhlásil, že za spomalenie ekonomiky môže klesajúci dopyt spôsobený rastom cien rôznych komodít. Dovolenkujú si kade tade, lebo 7-8 mesačná práca vo vláde je tak vyčerpávajúca fyzicky aj psychicky, že to nevedia uniesť. Na čo tam potom liezli? Však 230 – 240 dní za 4 roky by vydržal pracovať aj Boris Kačáni (Autor pôvodnej paródie na Fica a jeho voličov). Čiže princíp je, nemá žiaden význam, čo protivník vykoná, či dobre, či zle, okamžite zvolať tlačovku a masírovať svoje brzdy, aké to je antitrhové, nespravodlivé, škodlivé a zákerné. Pokračovať by sa dalo donekonečna, ale nechám to na vás, všímajte si to…

Všímajte si aj, že všetci unisono používajú vždy a za každých okolností slovíčka typu absolútne, totálne, to tu ešte nebolo, úplne zjavne, brutálne, bez najmenších pochýb. To vtedy, ak kritizujú. A tak jednotne a rovnako, ako to robia, nemôže byť len náhodou. Preto som sa začal trošku vypytovať a mám to síce od agentúry JPP, ale predsa som sa niečo dozvedel. Čo by vysvetľovalo tú „záhadnú jednotu“ v demagogickom cirkuse, ktorý denne počúvame. O čom som presvedčený tak isto, ako o tom, že súdruženko zháňal milióny u strýca Sorosa a to priamo na Bilderbergu. Teda úplne naisto.

Vraj našich „pravičiarov“ školí jedna Slovákom „neznáma“ agentúra s menom nobelového ekonóma, ktorá školila aj našich úradníkov na nižších stupňoch spravovania vecí verejných a vzhľadom na super výsledky, si ju osvojili aj naši kluci z „pravicového“ spektra politického neba prisatí na verejné financie a štátny rozpočet ako pijavice a už nejakú dobu z verejných financií vymývajú mozgy aj mladým ľuďom.

Vybraní pajáci chodili na školenia ako na klavír, na školenia, kde ich profíci učili (alebo aj učia), ako robiť propagandu. A ono to presne sedí. Kto si nevšimol, všimnite si, keď budete počúvať tie táraniny, že ten scenár je presne taký, aký som popísal vyššie. Na chlp. A všetci ho prísne dodržiavajú. Takí novinári z lyžovačky v Alpách by Vám o tom povedali svoje, alebo sváko Kaník, ktorý aj so suitou navštívil Chile z dôvodu zavedenia 2. dôchodkového piliera. Alebo spomeňme školenia vedúcich chytrákov z mimovládnych organizácií priamo v USA, vieme komu Tí držia stranu.

Ja to nejako nezatracujem, lebo je to profesionálna robota, na rozdiel od ľavice. Jednoducho dobrá a vymakaná propaganda dokáže presvedčiť skoro každého, ako vidieť z výsledku volieb, tak väčšinu. Je to len otázka času, peňazí a energie. Majitelia SDKÚ eseročky a majitelia súdruha ekonóma, ktorí držia za gule jeho a šéfa jeho strany veľmi správne investovali a žnú úspechy. Je to smutné, ale musím priznať, že majú môj obdiv, keď po tej ekonomickej planírke Slovenska, namiesto toho, aby ich ľudia…

Na tomto vidno (samozrejme len pre tých, ktorí dokážu trochu myslieť, mikložoid a dzurindoid mi jednoducho neuverí, lebo ani nechce), ako dobrá propaganda geniálne funguje. Preto po dlhom hútaní a špekulovaní nad absurdným a pre mnohých nepochopiteľným stavom, kedy pol národa sa modlí k svojmu hrobárovi, som došiel k presvedčeniu, že asi bude platiť len to, že klin sa dá iba klinom vyraziť (stará ľudová múdrosť).

Celkom jasne a prosto povedané, ak sa nezačne školiť aj ľavica, tých kmínov sa nezbavíme nikdy. Podľa mňa, treba začať aj s výberom vhodných týpkov. Darmo bude Fico argumentovať akokoľvek dobre a logicky, keď ho ľud apriori považuje za arogantného človeka.

…Imponujú im typy ako Ivan, ktorý nebúcha päsťou po stole, nehučí na novinárov ako piliňák, nenadáva im do idiotov, ale za to neustále omieľa frázy o írskej ceste bombového skutočne fungujúceho neoliberalizmu. Nič iné nemusí robiť, len vyzerať ako jeden z chytrákov, vyjadrovať sa ako komorník kráľovnej Alžbety, tárať miliónkrát to isté a stále dookola to, čo na daniach čoraz viac okrádaný ľud chce počuť a potom mu kľudne môže ukradnúť aj žobrácku palicu, ľud mu ešte požehná, lebo treba šetriť. Ľud má pocit, že On nám chce iba dobre. Hoci ani jeden z nich určite nemá nepriestreľnú Audinu, ale to je už o inom…

(…) Len v takom prípade, ak nič s tým nespravíme, tak nás čaká prúser. Som si istý, že rabovačka bude ešte horšia, ako predtým. Poučení z minulého obdobia (-2006), keď ostali nemilo prekvapení z neúspechu (mafia rátala na sto percent, že bude pokračovať v lúpení), nenechajú steblo na steble.

(…) Jednoducho ešte priveľa z národa je dodnes nakazená vírusom rýchleho zbohatnutia na privatizácii a províziách, priveľa ľudí zbožňuje diktátorské typy, priveľa ľudí zbožňuje vraj úspešné rýchlokvasené celebrity, ekonomických analfabetov, …

Treba si uvedomiť, že tak ako na každú chorobu treba nasadiť ten správny liek, tak isto treba na demagogickú pliagu nasadiť tú správnu taktiku. To je obdobné, ako keby sme chceli rakovinový nádor na mozgu liečiť acylpyrínom.

Záverom, ako to ja vidím, čo by pomohlo v terapii voči zhubnému nádoru v podobe tlupy gangstrov v „pravicovej“ strane.

  • Začať pracovať profesionálne na taktike, nájsť si odborníkov, ktorí budú vedieť, ako kontrovať tej bezhraničnej demagógii, ako adekvátne reagovať, ako sa správať. Netvrdím, že majú spadnúť až do takého suterénu, ako Dzurinda a spol, nie, určite by ale dokázali dobrí imidžmejkri vymyslieť vhodný spôsob.
  • Postupne hľadať vhodné typy, ktoré dokážu osloviť aj ľud, nie uhladených intelektuálov, vyjadrujúcich sa príliš zložito a fádne, aby to preniklo do rôsolovitej mozgovej masy tupcov.
  • A zbaviť sa nenápadne a opatrne tých ksichtov, ktoré najviac vytáčajú ľudí. Tých, ktorí majú aj za ušami, o ktorých sa vie, že kradli a podvádzali. Viem, toto je asi najťažšie splniteľná vec, ale kto vie, elegantné riešenie býva, upratať ich kdesi do Bruselu – v tomto boli aj dzurindovci majstri. Ani Valko nepadol za vlasť len tak. Ale sakra by to pomohlo.

(…)

*

Áno ide o plagiát. Ale, ako vidíte, stačí zmeniť herecké obsadenie a divadelná hra je potom už o niekom inom, no stále o tom istom.

Z oboch uvedených paródií je ľuďom skutočne uvažujúcim zrejmé, že jeden za 18 a druhý bez dvoch za 20. Ostatných mi je úprimne ľúto.

Politici napomáhajú nelegálnej imigrácii, porušujú zvláštnu smernicu EU!

19.06.2015

32002L0090 Úradný vestník L 328 , 05/12/2002 S. 0017 – 0018 Smernica Rady z 28. novembra 2002, ktorá definuje napomáhanie neoprávneného vstupu, tranzitu a bydlisku (2002/90/ES)

2. pilier a problém demografie

23.05.2015

Hovorím Vám, slovenskí analytici, politici a niektoré médiá mi nahnali strach po tom ako prišla Sociálna poisťovňa s novým letákom o 2. pilieri. Začínam sa báť môjho dôchodkového veku viac ako príchodu mimozemšťanov :D. Niet divu. Ako na Slovensku, tak aj vo svete sa zastaví technologický pokrok a na môj dôchodok nebude mať kto drieť. O 30 rokov nás bude menej a bude [...]

Nikdy som si nemyslel, že napíšem tento článok

15.06.2013

Viete či neviete, veríte, alebo nie, ale poznáme sa už niekoľko piatkov, tak ste si zrejme všimli, že ja byrokratov a hlavne časť z nich titulujúcich sa honorom politici príliš nemusím. Toto mám spoločné s takmer všetkými snáď len na jednu výnimku. Niektorí z vás nemusia modrých, niektorí oranžových, niektorí červených, iní bordových, či zelených. Ja [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

krija

For all we ought to have thought... Za všetko na čo myslieť sme mali... and have not thought, a nemysleli, all we ought to have said... všetko, čo sme mali povedať... and have not said, a nepovedali, all we ought to have done... všetko, čo sme mali urobiť... and have not done... a neurobili...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 1062819x
Priemerná čítanosť článkov: 4943x

Autor blogu

Odkazy