Založ si blog

Kto zhodil atómovú pumu na americký Detroit?

Vieme, že pred viac ako 65 rokmi dopadli dve atómové bomby na japonské mestá Hiroshimu a Nagasaki. Vyzeralo to tam potom takto:

Povedzme taká Hiroshima dnes?

Detroit po atómovej bombe:

A po 12-tich obrázkoch nasleduje:

24 znamení, že sa celá Amerika začína podobať Detroitu – hnijúcej, postindustriálnej, postapokalyptickej pustatine!

Po celé roky sa ľudia smiali strašnému hospodárskemu úpadku Detroitu. No, vieš čo? To isté, čo sa stalo v Detroite sa teraz deje desiatkam ďalších komunít po celých Spojených štátoch. Od pobrežia k pobrežiu sú skvelé, predtým priemyselné mestá, ktoré sa premenili v hnilobné, postindustriálne vojnové zóny. Najmä v americkom „hrdzavom páse“ môžete prechádzať mesto za mestom, ktoré sa podobajú postapokalyptickým pustinám. V mnohých amerických mestách „skutočná“ miera nezamestnanosti presahuje 30%. Sú niektoré komunity, ktoré vám spôsobia depresiu skoro ihneď potom, čo sa k nim dostanete. Je to skoro, ako keby všetky nádeje boli nasávané priamo z týchto komunít.

Medzitým bol hospodársky pokles neuveriteľne tvrdý na financie štátnej správy a samosprávy po celých Spojených štátoch. Na rozdiel od federálnej vlády, nemôže štátna správa a samospráva používať Federálny rezervný systém pre hranie hier s ich explodujúcim zadlžením. Tvárou v tvár hroznému rozpočtovému deficitu mnohé obce prijali „úsporné opatrenia“ v snahe zabrániť červeným číslam vo financiách. Naprieč celým národom hlboké škrty v rozpočte zasahujú policajné oddelenia, hasičské zbory a ďalšie základné sociálne služby, ale zdá sa, že bez ohľadu na to, čo tieto komunity skúšajú, dlh jednoducho stále rastie.

Takže keď skombinujete hospodársku beznádej s drastickými rozpočtovými škrtmi, čo dostanete sú hordy komunít od pobrežia k pobrežiu, ktoré potom vyzerajú ako Detroit. V dnešnom Detroite je cez 33 000 opustených domov, 44 škôl, ktoré sú permanentne zavreté, starosta chce buldozérom zrovnať so zemou štvrtinu mesta a môžete si doslova kúpiť dom za jeden dolár v tých najhorších oblastiach. Mnoho ľudí si myslí, že je to vtipné a robia si z Detroitu srandu, ale vôbec nevie, že to čo sa tam stalo sa čoskoro začne diať všade.

Je tu 24 znamení, že sa celá Amerika začína podobať Detroitu – hnijúcej, postindustriálnej, postapokalyptickej pustatine …

  1. Druhé najnebezpečnejšie mesto v Spojených štátoch – Camden, v New Jersey – sa chystá prepustiť zhruba polovicu svojej polície.
  2. V meste Camden je asi jediný „priemysel“, ktorému sa naozaj darí, je to obchod s drogami a prostitúcia. Odhaduje sa, že v Camdene sú doslova desiatky trhov s drogami pod šírym nebom.
  3. V meste Newark, v New Jersey minulý týždeň prepustili 13 percent svojich policajných síl.
  4. Z 315 obcí viac ako polovica uviedla, že plánuje prepustiť policajtov.
  5. Najmenej 1000 ľudí teraz žije v 200 kilometrov dlhých protipovodňových tuneloch, ktoré existujú pod mestom Las Vegas.
  6. Po celej Amerike sú asfaltové cesty nahradzované štrkom kvôli lacnejšej údržbe. Štát Južná Dakota premenil cez 100 míľ asfaltových ciest na štrkové cesty v uplynulom roku, 38 z 83 okrskov v štáte Michigan premenili aspoň niektoré zo svojich asfaltových ciest na štrkové cesty.
  7. Počet Američanov na stravných lístkoch dosiahol ďalšieho historického rekordu. 42,9 miliónov Američanov je teraz zapísaných a federálne orgány plne očakávajú, že počet aj naďalej bude rýchlo stúpať.
  8. Mesto San Jose v Kalifornii nedávno prepustilo 49 hasičov.
  9. Počas uplynulého roka približne 100 parkov štátu New York a historických pamiatok muselo znížiť služby a počty návštevných hodín .
  10. Len v roku 2009 sa približne o 4 milióny viac Američanov pripojilo k radom chudobných.
  11. Štát Arizona sa nedávno rozhodol prestať hradiť mnohé typy transplantácií orgánov pre ľudí zapísaných v programe Medicalaid.
  12. Mnohí z policajtov v Arizone, ktorí hliadkujú pri komunitách blízko hraníc s Mexikom tvrdia, že sú „prečíslení“ a „menej vyzbrojení“ a teraz žijú v strachu, že by boli zabití drogovými kartelmi.
  13. Násilie gangov v USA sa dostáva mimo kontrolu. Podľa úradov tu existuje viac ako 1 milión členov gangov operujúcich vo vnútri štátu a tieto gangy sú zodpovedné až za 80% násilných trestných činov ročne spáchaných v USA.
  14. Policajný šéf Oaklandu v Kalifornii, Anthony Batts, oznámil, že vzhľadom k veľkým rozpočtovým škrtom tu bude viacero trestných činov, na ktoré toto oddelenie jednoducho nebude schopné reagovať. Trestné činy, na ktoré nebude oaklandská polícia schopná reagovať zahŕňajú krádeže, vlámania, vraky áut, krádeže identity a vandalizmus.
  15. Každý šiesty Američan je zapísaný aspoň v jednom programe proti chudobe spustených federálnou vládou.
  16. Štát Illinois je tak zadlžený, že ani školy a dôležité sociálne služby nedostávajú svoje peniaze včas.
  17. Šerifovo oddelenie v okrsku Ashtabula v Ohiu bolo zmenšené zo 112 na 49 zástupcov a teraz má len jedno zostávajúce auto pre 720 štvorcových kilometrov okrsku.
  18. Ako naše lokálne komunity ekonomicky degenerujú, tak sa ukazuje, že sa rozpadajú aj morálne. Práve keď toto čítate, je v USA približne 400 000 registrovaných sexuálnych delikventov.
  19. V zúfalom pokuse zachrániť peniaze mesto Colorado Springs vyplo tretinu svojich pouličných lámp a dalo policajnú helikoptéru do aukcie.
  20. Podľa jednej nedávnej štúdie žije v roku 2010 približne 21% všetkých detí pod úrovňou chudoby.
  21. Podľa amerického ministerstva dopravy viac ako 25 percent z takmer 600 000 amerických mostov potrebuje výrazné opravy, alebo sú zaťažené väčšou prevádzkou, než na ktoré boli stavané.
  22. V Georgii, okrsok Clayton eliminoval všetky svoje verejnej autobusovej systémy s cieľom ušetriť 8 miliónov dolárov.
  23. Veci sa stali vo Stocktone v Kalifornii tak zlými, že policajné odbory urobili billboard s nápisom: „Vitajte v druhom najnebezpečnejšom meste v Kalifornii. Stop prepúšťaniu policajtov.“
  24. Veľké mestá, ako je Philadelphia, Baltimore a Sacramento, zaviedli dočasné „poklesy napätia„, v ktorých sú rôzne mestské požiarne stanice striedavo vypínané. Takže ak žijete v jednom z tých miest a máte problém s ohňom, mali by ste dúfať, že práve vaša miestna požiarna stanica nie je plánovane toho dňa „vypnutá“.

Ako som už dokumentoval v článku za článkom, „Americký sen“ sa rýchlo stáva nočnou morou. Boli sme kedysi národom, ktorý bez prestania rástol a bez prestania sa stával mocnejším, ale teraz je realitou pravý opak.

To všetko sa nestalo cez noc. V roku 1982 Billy Joel mohol vidieť, čo sa začínalo diať a vydal pieseň s názvom „Allentown“, ktorá zachytáva depresie mnohých obyvateľov kedysi skvelých oceľových miest. Pieseň začala týmito dvoma riadkami:

No žijeme tu v Allentown
A oni zatvárajú všetky továrne

Nuž, USA stratili od roku 2001 cez 42 000 tovární a teraz sa celá Amerika mení v „Allentown“.

Bohužiaľ, to čo sa stane, bude ešte horšie. Ďalšie tisícky tovární a milióny ďalších pracovných miest budú poslané do zámoria. Dlhové zaťaženie nášho štátu a miestnej správy bude aj naďalej rýchlo stúpať. Pravdou je, že mesto za mestom sa začína podobať krajine tretieho sveta.

Ale možno nesúhlasíte. Možno si myslíte, že najlepšie dni Ameriky sú hneď za rohom. Prosím, neváhajte napísať komentár s vašimi myšlienkami … alebo sa dnes prejdite po Vašom meste, kým sa aj z neho nestane pustatina.


Politici napomáhajú nelegálnej imigrácii, porušujú zvláštnu smernicu EU!

19.06.2015

32002L0090 Úradný vestník L 328 , 05/12/2002 S. 0017 – 0018 Smernica Rady z 28. novembra 2002, ktorá definuje napomáhanie neoprávneného vstupu, tranzitu a bydlisku (2002/90/ES)

2. pilier a problém demografie

23.05.2015

Hovorím Vám, slovenskí analytici, politici a niektoré médiá mi nahnali strach po tom ako prišla Sociálna poisťovňa s novým letákom o 2. pilieri. Začínam sa báť môjho dôchodkového veku viac ako príchodu mimozemšťanov :D. Niet divu. Ako na Slovensku, tak aj vo svete sa zastaví technologický pokrok a na môj dôchodok nebude mať kto drieť. O 30 rokov nás bude menej a bude [...]

Nikdy som si nemyslel, že napíšem tento článok

15.06.2013

Viete či neviete, veríte, alebo nie, ale poznáme sa už niekoľko piatkov, tak ste si zrejme všimli, že ja byrokratov a hlavne časť z nich titulujúcich sa honorom politici príliš nemusím. Toto mám spoločné s takmer všetkými snáď len na jednu výnimku. Niektorí z vás nemusia modrých, niektorí oranžových, niektorí červených, iní bordových, či zelených. Ja [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

krija

For all we ought to have thought... Za všetko na čo myslieť sme mali... and have not thought, a nemysleli, all we ought to have said... všetko, čo sme mali povedať... and have not said, a nepovedali, all we ought to have done... všetko, čo sme mali urobiť... and have not done... a neurobili...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 1064817x
Priemerná čítanosť článkov: 4953x

Autor blogu

Odkazy