Založ si blog

Dane, dane, dane! Vláda, raz Slovač povstane a viac Ti už nedáme!

Väčšina, ale to je aj 50,01% Slovákov, to ja mám teraz namysli viac ako 95% občanov Slovenskej republiky vie o daniach iba toľko, že ich treba platiť. Na Slovensku to je s nimi, ale tak, že keď Ste v očiach zákonodarcov obyčajná nula a dane neplatíte, tak Ste automaticky kriminálnik. Na druhej strane ak Ste ako Mihál, alebo Kaník a neplatíte dane, tak sa môžete stať aj ministrom.

Nebudem Vás zaťažovať žiadnymi výpočtami ani účtovnými trikmi, lebo ako v jednej svojej prednáške tvrdí Milton Friedman, že tu o ne prakticky vôbec nejde, lebo ide iba o ekonómiu. V tejto prednáške s názvom Mýtus obedu zadarmo tvrdí, že zdaňovať podnikateľov je úplne zbytočné. Tí toto zdanenie aj tak prenesú na svojich zamestnancov a nepriamo na svojich zákazníkov, čo dáva samozrejme logiku, lebo 95% z nich sú chamtivci. Dnešná bulvárna inteligencia sa snaží ľuďom na Slovensku, ale aj vo svete, tam dokonca už dlhšiu dobu nahovoriť, že schopnejší ľudia si zaslúžia vyššie zisky, vyššie mzdy, viac dividend, nižšie dane pričom Vám ani jeden z nich nepovie, že vo väčšine a opäť mám namysli viac ako 95% nie je nikto z nich šikovnejší ani schopnejší než Ste Vy, mali iba viac šťastia a boli chamtivejší po moci a po peniazoch ako Vy.

Na Slovensku sme svedkami dvoch súperiacich strán (modrých a červených), ktoré sa predbiehajú pred voľbami v tom, že ktorá strana nám sľúbi väčší nezmysel. Na jednej strane tu máme Fica, ktorý pred časom chcel zdaňovať dividendy. Ako z vyššie uvedeného tvrdenia Miltona Friedmana vyplýva bolo by to zbytočné. Do tohto Ficovho požiadavku, alebo túžby, sna či ako to nazvať sa obul Sulík, ktorého citujem:

„Napriek vyššie uvedeným skutočnostiam mnohí ľudia považujú za nespravodlivé, že dividendy nie sú zdaňované. No nie je to tak, dividendy v skutočnosti zdaňované sú, a síce tým, že nie sú odpočítateľnou položkou u toho, kto ich vypláca. To znamená, vyplatená dividenda neznižuje základ dane firmy a keby bola u príjemcu uplatnená daň z dividend, došlo by k dvojitému zdaneniu.“

Pamätám si, keď som ešte ako mladý chalan pozeral jeden americký film, kde dievčina chovala koňa. Keď mu kupovala krmivo, platila daň za toto krmivo. Keď sa jej začalo kopiť hovno na dvore, chcela ho predávať, i začala, ale biznis skončil po tom, čo vláda zistila, že z hovna neodviedla dane…

Určite Ste si to všimli, Sulíka trápi dvojité zdanenie dividend, ale že Vaša mzda tiež podlieha dvojitému zdaneniu, tak to ho evidentne netrápi. Zdania vám mzdu a potom z toho čo zostane Vám postupne zoberú časť cez daň z pridanej hodnoty a cez spotrebné dane ai, ktoré sú uvalené na všetko čo sa „hýbe“. Výber týchto dvoch druhov spomenutých daní tvorí v priemere viac ako 70% prímov štátneho rozpočtu. Aby nedochádzalo k dvojitému zdaneniu fyzických osôb museli by zrušiť buď daň z príjmu, alebo DPH a spotrebné dane. Zo stránok Daňového riaditeľstva je zrejmé pre ktorú alternatívu by sa rozhodli. Len pre ilustráciu daň z príjmov FO tvorí iba 20% – ný podiel na štátnom rozpočte. Z tohto podielu sú financované obce, mestá a VÚC čo boli zároveň jediné subjekty, ktoré dokázali ako tak počas krízy šetriť.

Miklošovci sa šetriť nechystajú. Ako Marthuška uviedla na svojom blogu, všetci prskajú aj Tí greenhorni , ktorí tam iba pred pár dňami po prvý raz zasadli. Bude sa privatizovať, budú sa zvyšovať dane…, pričom nám ale pred voľbami tvrdili pravý opak. Už hľadajú zahraničných investorov, lebo na Slovensku na to po 20 tich rokoch dúhového fašizmu asi nikto nemá. Darmo ich aj všetkých nás Adam Smith varoval, keď jediný krát vo svojej knihe Bohatstvo národov spomenul neviditeľnú ruku;

„Preferovaním podpory domáceho, oproti cudziemu priemyslu, má na mysli len svoju vlastnú bezpečnosť; a riadením onoho odvetvia spôsobom, kedy majú jeho výrobky najväčšiu hodnotu, má na mysli len svoj vlastný prospech, a je pri tom, rovnako ako v iných prípadoch, vedený neviditeľnou rukou, ktorá presadí výsledok, ktorý nebol súčasťou jeho zámerov.“

Podľa Sulíka zisky tých zahraničných investorov, medzi ktorých patrí napr. aj „holandská“ Penta preplnená zlodejmi a bývalými štbákmi ani nie je možné zdaňovať!

Našli sa ale naivní, ktorým to nebránilo, aby volili znova modrú kliku nenažrancov, ktorá presne vie, že nie je príliš veľa manévrovacieho priestoru na zníženie deficitu štátneho rozpočtu a na zníženie respektíve splatenie / splácanie nášho zadlženia.

„Masívne šetrenie je bolestivé, ale nevyhnutné pokiaľ chce Grécko ostať v menovej únii. Ďalšia možnosť ako splatiť dlhy je privatizácia štátneho majetku. Grécku patrí 74 štátnych podnikov, ktoré je možné sprivatizovať a tiež vyše 5-tisíc neobývaných ostrovov, ktoré je možné predať. Hovoríme o pozemkoch, nie o odtrhnutí od Grécka.“

No a tu je asi zakopaný ten pes, ktorého nikto z chamtivcov nechce nájsť. Tým je práve ten dlh. Ak už všetko predáme, tak môžeme tento dlh splácať iba z našich daní, ktoré sa budú neustále navyšovať. Pointa spočíva v tom, že keď si položíte otázku, od koho si vláda požičiava peniaze, tak zistíte; predsa od bohatých, lebo iba oni majú voľné peniaze k požičiavaniu. Ak v tejto chvíli zabudneme na dvojpiliernikov tak tu nie je žiadny chudák, ktorý by si kupoval štátne dlhopisy. Na každom dlhu, ale visí bremeno úroku. Komická situácia ešte iba prichádza. Bohatý človek požičia časť svojich peňazí štátu a ak je zdaňovaný týmto štátom tak automaticky prispieva k tomu, že spolu s ostatnými daňovníkmi spláca úver, ktorý on sám štátu poskytol. Lenže bohatým sa to aj tak oplatí. Aj Vy si predsa uvedomujete, že taká hypotéka sa ľahšie spláca z dvoch platov ako z jedného. Dochádza k presunu kapitálu od chudobnejších k bohatším a to formou daní. Faktickým výsledkom je to, že dane sú týmto rozdelené medzi úzku skupinu boháčov (myslím všeobecne, lebo na Slovensku nesmieme zabudnúť na cigáňov).

Ukradneš milión a si zlodej, okradneš milión ľudí o jedno euro a si podnikateľ.

A toto musia pochopiť aj dvojpiliernici. V ich mene, za ich peniaze nakupujú DSSky štátne dlhopisy a ten dlh budú splácať aj oni z čoraz vyšších daní. Čistý výnos chudákov bude po započítaní inflácie v záporných číslach, čiže nebude!

Banda nenažrancov na Najvyššom súde SR, manažéri v Cargu, v ŽSR, viedli zadlžujúce sa firmy, manažment pošty … platy mali vyššie ako prezident republiky. Na taký 150 000-vý plat ročne treba odviesť peknú kôpku daní.

Ja si to uvedomujem, že to nie je jednoduché, ale ak vláda na to nemá, aby spravila poriadok, tak nech to prenechá schopnejším ľuďom. Že treba v prvom rade napraviť, chybu v tom, že buď budú dvojito zdaňovaní všetci, alebo nikto, lebo v opačnom prípade mi fakt Ústava garantujúca rovnosť príde iba ako zdrap papiera.

No aj tak jedinou možnosťou ako zastaviť bez revolúcie tento triedny boj medzi podnikateľmi a proletármi je prísny zákaz vydávania našej meny, našich peňazí bankami!

„Vláda by mala vytvárať, emitovať a dohliadať nad obehom všetkých hotových peňazí a úverov potrebných k uspokojeniu kúpnej sily vlády a spotrebiteľov. Osvojením týchto princípov budú platitelia daní oslobodení od nesmierneho množstva úrokov z dlhov. Privilégium vytvárať a emitovať peniaze je najvyššia výsada vlády a rovnako najväčšia príležitosť k činorodosti.“

Abraham Lincoln

Politici napomáhajú nelegálnej imigrácii, porušujú zvláštnu smernicu EU!

19.06.2015

32002L0090 Úradný vestník L 328 , 05/12/2002 S. 0017 – 0018 Smernica Rady z 28. novembra 2002, ktorá definuje napomáhanie neoprávneného vstupu, tranzitu a bydlisku (2002/90/ES)

2. pilier a problém demografie

23.05.2015

Hovorím Vám, slovenskí analytici, politici a niektoré médiá mi nahnali strach po tom ako prišla Sociálna poisťovňa s novým letákom o 2. pilieri. Začínam sa báť môjho dôchodkového veku viac ako príchodu mimozemšťanov :D. Niet divu. Ako na Slovensku, tak aj vo svete sa zastaví technologický pokrok a na môj dôchodok nebude mať kto drieť. O 30 rokov nás bude menej a bude [...]

Nikdy som si nemyslel, že napíšem tento článok

15.06.2013

Viete či neviete, veríte, alebo nie, ale poznáme sa už niekoľko piatkov, tak ste si zrejme všimli, že ja byrokratov a hlavne časť z nich titulujúcich sa honorom politici príliš nemusím. Toto mám spoločné s takmer všetkými snáď len na jednu výnimku. Niektorí z vás nemusia modrých, niektorí oranžových, niektorí červených, iní bordových, či zelených. Ja [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

krija

For all we ought to have thought... Za všetko na čo myslieť sme mali... and have not thought, a nemysleli, all we ought to have said... všetko, čo sme mali povedať... and have not said, a nepovedali, all we ought to have done... všetko, čo sme mali urobiť... and have not done... a neurobili...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 1065679x
Priemerná čítanosť článkov: 4957x

Autor blogu

Odkazy