Založ si blog

Zamestnávatelia? Putina na Vás!

Jedna z bojových úloh pre náčelníčku modrých boľševikov, Ivetu Radičovú – Zamestnávatelia: Po výpovedi len mzda alebo odstupné. Nie oboje Z programových téz modrých boľševikov, komančov a ŠtBákov vyberám:

„Opravíme Zákonník práce (pružnejšie a prorodinné pracovné vzťahy, zníženie nákladov zamestnávateľov cez súbeh výpovednej lehoty a odstupného, nadčasy po dohode so zamestnancom, vzťah odborov a zamestnaneckých rád), obmedzíme privilégiá odborov, umožníme uzatvárať dobrovoľné vzájomné dohody medzi zamestnávateľmi a zamestnancami na riešenie operatívnych zmien pracovných podmienok).“

Na prvý pohľad sa môže zabednenému človeku zdať, že nasledovný text a naozaj ukážkové správanie jedného z najväčších politikov dnešnej doby, mimochodom tiež bývalého člena KGB – modrí boľševici, to aby som vám zobral aj ten posledný vietor z plachiet – s predmetom témy vôbec nesúvisí, ale opak je pravdou a ja to nechám aj tak na vašom posúdení.  Na nasledovnú správu som si spomenul už dávnejšie, približne v čase keď sa začali črtať kontúry programových téz novej vlády (chcel som napísať našej novej vlády, ale klamal by som vás aj sám seba, lebo ja žijem na Slovensku, v Slovenskej republike a nie v tejto krajine a nebudem rešpektovať nikoho, ako premiérku už vôbec nie, ktorá má postavený dom na ukradnutom pozemku)! Správa bola zverejnená pred 11 mesiacmi na webe www.protiprudu.info, ale je ako sa zdá aktuálna aj dnes a asi bude ešte dlhé roky.

*****

Incident sa stal po tom, čo ruský ministerský predseda Vladimír Putin pricestoval do Pikaljova, regiónu neďaleko Petrohradu, aby vyriešil situáciu so zamestnancami fabriky, ktorí nedostali výplaty a fabrika bola zatvorená.

Putin prišiel do Pikaljova vo štvrtok, po tom, čo davy nahnevaných robotníkov vyšli do ulíc a zablokovali cestu, čím chceli vyjadriť protest proti nezaplateným mzdám a strate zamestnania. Tri hlavné firmy mesta, ktoré vedú traja ruskí oligarchovia boli zatvorené a takmer všetci obyvatelia mesta – takmer 22 000 ľudí – sa cez noc ocitli nezamestnaní bez šance získať akékoľvek iné živobytie.

Po tom, čo ho  starosta mesta previedol po fabrike sa Putin spýtal, prečo vyzerá tak schátralo. Zhromaždil majiteľov, miestneho starostu a zástupcov zamestnancov, aby s nimi problém prerokoval.

„Nie je to ani tak otázka ekonomickej krízy ako skôr hádky medzi troma majiteľmi,“ povedal Putin. Jeden z nich sa totiž priznal k hádke medzi majiteľmi, ktorí sa nevedeli dohodnúť, kto má platiť za čo.
Po tom, čo si vypočul všetky strany, Putin donútil oligarchov, aby zaplatili zamestnancom ich platy v plnej výške – 41.2 milióna rubľov (cca 1 milión EUR) do jedného dňa.


„Ľudia sa nesmú stať rukojemníkmi obchodných ambícií a chamtivosti,“ povedal Putin.
Deripaska, jeden z majiteľov, bol považovaný za najbohatšieho Rusa, ktorý však v poslednej dobe plakal nad stratou ziskov v dôsledku recesie, avšak stále má dosť na to, aby ohuroval Rotschildovcov na svojej 73 metrovej jachte v Montenegro, ktorú vlastní, ale zrejme málo na to, aby zaplatil svojich zamestnancov.

Deripaska, ktorého majetok činil v roku 2008 28 miliárd dolárov bol zo stretnutia s Putin očividne nervózny.
Keď sa podpísala dohoda o dodávkach materiálu do fabrík, aby sa znovuobnovila práca, všetky strany túto dohodu podpísali a vrátili Putinovi, ktorý sa opýtal, či ju Deripaska podpísal tiež.
Deripaska prikývol.

„Pán Deripaska, nevidím tu váš podpis. Poďte sem a podpíšte to,“ povedal Putin a položil na stôl pero. Po minúte potenia Deripaska dokument podpísal, otočil sa a odišiel držiac pero v ruke.
„A vráťte mi späť pero,“ povedal mu Putin.

„Z tisícov ľudí ste urobili obete svojich ambícií, nedostatku profesionality a zrejme tiež obyčajnej chamtivosti,“ povedal Putin Deripaskovi a dvom ďalším oligarchom, ktorí vlastnia cementové a hlinkové závody v Pikaljove.

„Kde je vaša sociálna zodpovednosť? Kde je? Neustále o nej hovoríme. Nikto ma nepresvedčí, že regionálna správa urobila maximum na to, aby pomohla ľuďom. Keď som vám povedal, že sem prídem, čo ste mi povedali? Povedali ste, aby som nechodil, vraveli ste, že mi ukážete iný závod. Prečo všetci behali okolo mňa ako šváby pred mojím príchodom?“, povedal ministerský predseda kľudným hlasom.
„Ešte jedna vec“, dodal Putin.

„Ak sa nedohodnete navzájom medzi sebou, urobíme tak bez vás. To je všetko. Ďakujem,“ povedal Putin pred odchodom.
Všetky problémy Pikaljova boli náhle vyriešené. Fabriky sa opäť otvorili, zamestnanci dostali prácu a výplaty.


Klonujte Vladimíra Putina!

Politici napomáhajú nelegálnej imigrácii, porušujú zvláštnu smernicu EU!

19.06.2015

32002L0090 Úradný vestník L 328 , 05/12/2002 S. 0017 – 0018 Smernica Rady z 28. novembra 2002, ktorá definuje napomáhanie neoprávneného vstupu, tranzitu a bydlisku (2002/90/ES)

2. pilier a problém demografie

23.05.2015

Hovorím Vám, slovenskí analytici, politici a niektoré médiá mi nahnali strach po tom ako prišla Sociálna poisťovňa s novým letákom o 2. pilieri. Začínam sa báť môjho dôchodkového veku viac ako príchodu mimozemšťanov :D. Niet divu. Ako na Slovensku, tak aj vo svete sa zastaví technologický pokrok a na môj dôchodok nebude mať kto drieť. O 30 rokov nás bude menej a bude [...]

Nikdy som si nemyslel, že napíšem tento článok

15.06.2013

Viete či neviete, veríte, alebo nie, ale poznáme sa už niekoľko piatkov, tak ste si zrejme všimli, že ja byrokratov a hlavne časť z nich titulujúcich sa honorom politici príliš nemusím. Toto mám spoločné s takmer všetkými snáď len na jednu výnimku. Niektorí z vás nemusia modrých, niektorí oranžových, niektorí červených, iní bordových, či zelených. Ja [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

krija

For all we ought to have thought... Za všetko na čo myslieť sme mali... and have not thought, a nemysleli, all we ought to have said... všetko, čo sme mali povedať... and have not said, a nepovedali, all we ought to have done... všetko, čo sme mali urobiť... and have not done... a neurobili...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 1062857x
Priemerná čítanosť článkov: 4944x

Autor blogu

Odkazy