Založ si blog

Sulíkov „banán“.

Začal boj o Sulíkov Odvodový bonus (ďalej iba OB). Je síce dosť veľa hodín, ale mám pocit, že aj po veľmi únavnom dni v práci a takmer 1 ½ hodinovej ceste domov mi to páli viac ako majstrovi sveta zo Slobody a Solidarity. (No a Vy sa aspoň hneď z rána nenudíte.) O jeho pritakávačoch sa ani baviť nemienim. Richard Sulík. Posplietal už toho tento (ne)fešák na Slovensku viac než dosť. Výsledky sú ale viac, než alarmujúce. Rovná krivá daň, obhajoval II. totálne nezmyslený dôchodkový pilier (k nemu sa ešte dostaneme, lebo to je jadro pudla), dokončil až 3. Vysokú školu na ktorú sa prihlásil, a tá tretia – električková, tak tú si zvolil iba preto, lebo podľa jeho vlastných slov ju urobí každý. Ja sa naozaj nečudujem.

Rozmýšľal som, aký úvod vlastne použijem pri tomto dnešnom článku. Nakoniec som sa rozhodol pre jemnejšiu variantu. Lebo keby som začal prskať oheň a síru, tak to by si asi za klobúk borci z SaS (mimochodom iba pokračovatelia skrachovancov z SDKÚ-DS) a budúcich tunelárov, presne takých istých ako ich predchodcovia, s tým rozdielom, že oni nemajú vo svojom „klube“ komančov a ŠtBákov.

Na stránkach SaS je možné prečítať si niečo Extra: Odvodový bonus, kde sa píše, citujem:

„Ak bude v II. pilieri (má viac ako 35 rokov), zaplatí ešte 6,66% do druhého piliera.“

Kúzelná to veta. Sulík má teda (asi) v pláne vyhodiť/nevpustiť všetkých ľudí mladších ako 35 rokov z/do II. piliera, ktorí si tam dnes „sporia“ respektíve budú chcieť sporiť. Tejto skupine ľudí bude v čistom vyplácať takpovediac „na drevo“ sumu, ktorú by inak odviedli do druhého piliera. Toto dokazuje aj jeho slávna kalkulačka. Ani tu nebudem uvádzať, že pri Súčasnom stave (vľavo) mu to tam počíta riadne bludy. Od 5 do 20 Eur hore – dole. Ale to je len detail, propaganda SaS. Každý kto má výplatné pásky sa o tom, môže sám presvedčiť. Lenže, keď na Vás vyskočí, že po novom budete mať na účte o 3 až 5 Eur viac (za predpokladu, že Ste si to porovnali s výplatnými páskami) tak to asi ešte nikoho nemotivuje k tomu, aby volil túto stranu, alebo sa budete pýtať sami seba a možno Sulíka, že načo toľko kriku pre nič. A to, ešte ako „blafuje“ pravá strana (Stav po zavedení odvodového bonusu), tak nad tým sa radšej ani nezamýšľam.

Pokračujme. V jeho veľdiele s titulom Odvodový bonus začal okrem úvodných prázdnych slov takto:

„Skôr než sa budem venovať nášmu sociálnemu a odvodovému systému, by som rád upozornil na demografický vývoj v našej spoločnosti a z neho nutné vyplývajúce zmeny. Ten, kto sa stotožní so závermi tejto kapitoly, si nebude klásť otázku, či musíme meniť náš sociálny a odvodový systém, ale kedy a ako.“

Viete ako chce Sulík zvrátiť demografický vývoj na Slovensku? Ľahko! Prvý príklad bude pre budúcich rodičov mladších ako 35 rokov. Na podporu rodiny teda dostanú pár Euro, ktoré som vyššie spomínal a keďže sú mladší ako 35 tak aj peniaze „z II. piliera“. To už je slušnejšie. Môže to hodiť aj dve – tri stovky Eur mesačne. Ale aj keď sa stanete rodičmi v 18-tich, tak do 35-ky sa 99% detí aj tak neosamostatní. Ale Vy už nebudete poberať tie dve – tri stovky Eur mesačne na viac oproti súčasnému modelu, lebo ich budete odkladať na svoj dôchodok v II. pilieri.

Druhý príklad takpovediac nadväzuje na ten prvý. Ak si budúci rodičia nenašetria do 35-ky aj na dieťa, tak po tejto vekovej hranici to bude takmer nemožné z hore uvedených dôvodov.

Takže! Toto nie je žiadny odvodový bonus! Toto je obyčajné prelievanie peňazí z jedného vačku do druhého. A keby len to! Pôvodne to malo byť PS, ale Slováci, fakt si dávajte na Sulíka pozor! OB je len ďalším prostriedkom na Slovákom dobre známe: BOHATÍ bohatší, CHUDOBNÍ chudobnejší! (Neveríte? Vkladajte postupne do tej jeho slávnej kalkulačky nadštandardné príjmy).

01

01a

0202a

No a teraz to PS:

Opakovanie je matkou múdrosti…

„Ak bude v II. pilieri (má viac ako 35 rokov), zaplatí ešte 6,66% do druhého piliera.“

Do súčasných 9% pár % chýba, všakže (2,34%)???

Sulík nám chce dať iba to, čo je aj tak „naše“!

Politici napomáhajú nelegálnej imigrácii, porušujú zvláštnu smernicu EU!

19.06.2015

32002L0090 Úradný vestník L 328 , 05/12/2002 S. 0017 – 0018 Smernica Rady z 28. novembra 2002, ktorá definuje napomáhanie neoprávneného vstupu, tranzitu a bydlisku (2002/90/ES)

2. pilier a problém demografie

23.05.2015

Hovorím Vám, slovenskí analytici, politici a niektoré médiá mi nahnali strach po tom ako prišla Sociálna poisťovňa s novým letákom o 2. pilieri. Začínam sa báť môjho dôchodkového veku viac ako príchodu mimozemšťanov :D. Niet divu. Ako na Slovensku, tak aj vo svete sa zastaví technologický pokrok a na môj dôchodok nebude mať kto drieť. O 30 rokov nás bude menej a bude [...]

Nikdy som si nemyslel, že napíšem tento článok

15.06.2013

Viete či neviete, veríte, alebo nie, ale poznáme sa už niekoľko piatkov, tak ste si zrejme všimli, že ja byrokratov a hlavne časť z nich titulujúcich sa honorom politici príliš nemusím. Toto mám spoločné s takmer všetkými snáď len na jednu výnimku. Niektorí z vás nemusia modrých, niektorí oranžových, niektorí červených, iní bordových, či zelených. Ja [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

krija

For all we ought to have thought... Za všetko na čo myslieť sme mali... and have not thought, a nemysleli, all we ought to have said... všetko, čo sme mali povedať... and have not said, a nepovedali, all we ought to have done... všetko, čo sme mali urobiť... and have not done... a neurobili...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 1061615x
Priemerná čítanosť článkov: 4938x

Autor blogu

Odkazy